2026 42. kitabı
Düşünün ki 16 yaşında azılı bir kati&in elinden kurtuluyorsunuz. Düşününce ne kadar zor geliyor. Kitabın içindeki karakter tam da bunu yaşadı. Sonrasında yeni yaşantısı için ilk yapmak istediği soyadını değiştirmekti. Umut olan eski soyadını Savaşçı anlamına gelen Guerrera olarak değiştiren Nina için artık hayat farklı bir şekilde akmalıydı. Yıllar sonra bir FBI ajanı olarak çalışmaya başlayan Nina, parkta bir gaspçıyı yakaladığı videonun internette dolaşmasıyla, yıllar önce elinden zor kurtulduğu katilin dikkatini çekmişti. Ardından bir k?tilin olay yerine bıraktığı bir not Nina’yı unutmak istediği geçmişiyle tekrar yüzleştirdi. Koruyucu ailesinden kaçan 16 yaşındaki bir kızın yaşamını son veren kişi bıraktığı notta, “ yıllar boyu aradıktan sonra Umudumu yitirmiştim. Ama bugün her şey değişti. Artık kendisine Savaşçı diyor. Ama benim için o her zaman… Elimden kaçan kız… olacak..” İnanılmaz bir korku olsa gerek. Nina da henüz 16 yaşındayken yurttan kaçıp sokakta yaşadığı bir zamanda işte bu katil karşısına çıkmıştı. Peki bundan sonra ne olacaktı? Bu durum belki bir cinayetten öte takıntıydı ama kulağa tabii ki oldukça ürkütücü geliyor. Üstelik ona 11 yıllık bir ceza borcunu ödetmeyi istiyordu. Bundan sonra ka?il kendisine Şifre adını koyarak hem emniyet güçlerini hem de halkı inanılmaz bir oyunun içerisine çeker. Kitap sadece polisiye gerilim değil, karakterin geçmişiyle yüzleşmesi, korkuları ve yaralarıyla olan bağını da ortaya çıkarıyor. Kitap ilerledikçe kişi ve olaylarla ilgili daha detaylı bilgi ediniyorsunuz. Özellikle son sayfalarda çok etkilendiğim yerler oldu.
Savaşçı KızIsabella Maldonado · Altın Kitaplar · 202679 okunma