2026 39. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 21:54
Herkese selamlar Bugun size cok uzun zamandir kitapligimda bekleyen #desperateduchesses serisinin ilk kitabi #yüreğimeaşkdüştü yorumu ile geldim. #historical okumaya sardığım bir donemde bu ture ait yorum ve puanlarina bakmadan surekli kitaplar alıyordum. Cunku o sirada kitap fiyatları makuldu. Ama su seriye basladigim anda nasil buyuk bir hata yaptığımı bir kez daha anladim zira bu kitabi hic sevemedim Aslinda kitabin konusu cok guzeldi ama oylesine heba edilmiş bir anlatimi vardi ki kafam çorba oldu. Normalde kitabin tek ana karakterleri olurken, burada böyle bir durum soz konusu degildi. Kitapta fazladan bir cifti daha ve en cok belki de hatta onlari okudum. Hic bir sekilde sozde ana karakterlerin etkilesimini hissetmedim. Kitapta tek sevilesi kisi erkek ana karakter Damon'du ve onun hatrina zorladım desem yeridir. Donemin şartlarına uygun ve belki de gerçekçi bir bicimde yaklasmisti yazar. Özellikle de soylularin ask hayatları konusunda. Kimin eli kimin cebinde belli değildi ve bunu alenen birbirlerine anlatarak veya göstererek yapıyorlardı. Hem skandal korkusu bakiydi hem de bunu duk ve düşes olmalarından kaynakli oldugunu düşündüğüm icin gizlemektende imtina etmiyorlardi. Zaten kitabin arka kapak yazısı ile konusunun zerre alakası da yoktu, o da ne alakaysa Benim tuhaf takintilarimdan biri maalesef buna başladıysam ittire kaktıra da olsa devamini getirmem olduğundan mecburen kalan kitaplari da söylenerek okuyup seriyi bitireceğim. Belki hosuma giden bir detay olur veya ilk kitaplar genelde acemi işi olduğundan boyle olmustur diye kendime züğürt tesellisi verip, seriyi veya kitabi okuma kismini yetiskin okurlara bırakıyorum. Sairlik yapan ve catlak Marki olarak bilinen babasi ile yaşayan Leydi Roberta gorur görmez aşık olduğu Villiers Dükünü elde edebilmek icin kasabadan ayrilir ve uzak akrabası olan Beaumont Düsesi Jemma'nin yanina gelerek onu elde etmek icin yardım ister. Fakat Jemma'nin kardesi Damon, Roberta'yi gorunce ona tutulur ve onu gerçek aşka ikna edip kendisi ile evlenmeye kararli olur. Jemma'da evinde Roberta icin satranç turnuvası seklinde balo düzenler ve Villliers Dukunu davet eder. Ama oyunu duk ile kendisi oynar. Yüreğime Aşk Düştü Eloisa James
Yüreğime Aşk DüştüEloisa James · Pegasus Yayınları · 2010154 okunma