2026 18. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 21:51
Merhabalar Muhteşem bir yazarın muhteşem kitabı.. gizemli, merak uyandırıcı, sürükleyici ilerliyor.Tarihi keyifle öğretip sevdiren bir kitap.. Hem tarih, hem islam dini, namaz üzerine etkileyici vurucu cümleleri.. *****Fatih Sultan Mehmet döneminde Konstantinopolis'in İstanbul'a dönüştüğü süreçte, Osmanlı uleması arasına sızan bir intikam tutkununu ve devlet içindeki entrikaları konu alan tarihi kurgu/polisiye türünde bir eserdir. Molla Lütfi, Ali Kuşçu ve Bellini gibi isimlerin yer aldığı, yükseliş dönemini işleyen bir romandır***** ***Konusu: Ailesini savaşta kaybeden bir düşmanın, Osmanlı uleması arasına "kafir" olarak sızıp intikam ateşine bürünmesi, devlet içindeki bilimsel ve sanatsal ortamda kargaşalar yaratması ve bu karmaşada yaşanan polisiye olaylar. ***Dönem: Fatih Sultan Mehmet'in "Büyük Kartal" olarak anıldığı, İstanbul'un yeniden inşa edildiği Rönesans yılları. Kitap, Osmanlı'daki bilim ve sanat rüzgârı ile arka plandaki ihanet mekanizmalarını sürükleyici bir dille bir araya getirmektedir. Keyifli okumalar.. Mutlaka okuyunn.. Çok beğendim
İtirafİskender Pala · Kapı Yayınları · 20198,3bin okunma