Ters köşe üstüne ters köşe üstüne ters köşe!
2026 15. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 11:58
1 günde bitirdiğim, ters köşe üstüne ters köşe yediğim, son 100 safasında olayların hızına ayak uyarmak için nefes nefese kaldığım o kitap bu memur bey…. Sydney Denik, Alzheimer nedeniyle büyükannesini kaybettikten sonra babasının ölümüyle tamamen yalnız kalmıştır. Yüksek lisans yapan bir öğrencidir; ancak yaptığı bir hata yüzünden hem bursunu hem de okulunu kaybeder. Tam her şeyin bittiğini düşündüğü anda karşısına yeni bir fırsat çıkar. Vancouver Adası’nda faaliyet gösteren ünlü Madrona Vakfı, Alzheimer üzerine yürütülen araştırmalar için özel bir ekip kurmuştur ve Sydney bu ekibe katılma şansı elde eder. Adaya adım attığı andan itibaren garip olaylar yaşanmaya başlar. Yolculuk sırasında tanıştığı Amina bir anda ortadan kaybolur. Yetkililer onun eve gönderildiğini söylese de Sydney Amina’yı görmeye devam eder. Üstelik bununla da sınırlı kalmaz; dirilen hayvanlar, gizemli ölümler ve açıklaması zor pek çok olayla karşılaşır. Bu sırada tesisin psikoloğuyla arasında duygusal bir yakınlaşma başlar ve karşılıklı hisler gelişir. Fakat diğer çalışanlar gibi onun da sakladığı bazı tuhaf yönler vardır. Ada, araştırma merkezi ve çalışanlar adeta sırlarla çevrilidir. Peki tüm bunların sebebi nedir? Sydney’in zihni ona oyun mu oynuyor? Yoksa ada, tesis, ağaçlar ve yabani hayvanlar ondan ne saklıyor? Okurken bir an bile nabzım düşmedi. Neyi tahmin ettiysem yanlış çıktı. Tahminimden vazgeçtim başka bir tahmin de bulundum o da yanlış çıktı. Arka arkaya ters köşe yedim. :d Bitirdiğimde bi dakika ne okudum ben ya? oldum. Gizem, gerilim, karanlık romantizm seviyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız!
Ölümcül KonularKarina Halle · Nox Yayınları · 202558 okunma