Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
· Herkese merhaba
Bugün, ismi ve kapağıyla çıkmasını heyecanla beklediğim; Gözleri En Güzel Yeri kitabıyla geldim.
Asyalı göçmen, iki kız çocuk sahibi bir ailenin evine konuk oluyoruz. Baba figürü, hem yaşadığı ırk sorunlarını hem ticari başarısızlıklarını bahane ederek ailesini terk eder.
Ailenin büyük kızı olan kahramanımız
Ji-Won, üniversite birinci sınıf öğrencisidir; psikolojisi bozulan annesi ve ergen kız kardeşiyle baş başa kalır.
Evde, sıklıkla balık pişirilir; anneleri her seferinde balığın gözünü yer, bunun bir inanışa göre şans getireceğine inanır ve yemeleri konusunda kızlarına ısrar eder.
Annesini kırmayan Ji-Won,balığın gözünü yediğinde aldığı haz ile bambaşka bir ruh haline bürünür.
Annelerinin depresyonu, beyaz ırk George’un hayatlarına girmesiyle son bulacak; George’un annesinin düşündüğü gibi biri olmayışı ve maviş gözleri Ji-Won’a gerçek ve hayal dünyası arasında gelgitler yaşatacaktır.
Psikolojik gerilim anlamında üst seviye, karanlık, rahatsız edici, bir o kadar da sürükleyici bir kitaptı. Sevdim mi sevmedim mi emin değilim, beklentimi bu kadar yüksek tutmamalıydım sanırım; kadın intikamı dendiğinde kafamdaki de bu değildi zira.
Balık yemeye düşkün ve midesi hassas olanlar, başlamadan önce bir kez daha düşünsün derim.
Keyifli okumalar