Bizimle Başladı Bizimle Bitti
2026 31. kitabı
“Bazı kitapları bitirdiğinizde sadece bir hikâye okumadığınızı anlarsınız.” Colleen Hoover’dan uzun zamandır bir şey okumamıştım ve bu kitapla kalemini ne kadar özlediğimi fark ettim. Hikâye daha ilk sayfalardan insanı içine çekiyor ve sayfalar su gibi akıp gidiyor. Bizimle Başladı Bizimle Bitti ilk bakışta romantik bir hikâye gibi görünse de aslında bundan çok daha fazlası. İçinde aile travmaları, şiddet, kırılganlık ve insanın kendi sınırlarını çizme mücadelesi var. Lily’nin yaşadıklarını okurken bazı yerlerde çok üzüldüm, bazı yerlerde ise onun güçlü duruşuna hayran kaldım. Kitap boyunca karakterleri dışarıdan yargılamak çok kolay gibi geliyor ama sayfalar ilerledikçe bazı şeylerin göründüğü kadar basit olmadığını anlıyorsunuz. İnsan başına gelmeden bazı durumları anlamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi anlatan bir hikâye. Ama beni en çok etkileyen kısım kitabın sonunda yer alan yazarın notuydu. O sayfayı okuduktan sonra hikâyeye bakışım tamamen değişti. Çünkü Colleen Hoover bu hikâyeyi yazarken aslında kendi hayatından ve yaşadığı anılardan ilham almış. O yüzden bu kitap sadece bir kurgu değil, gerçek hayattan izler taşıyan çok güçlü bir hikâye. Bitirdiğimde içimde hem bir ağırlık hem de büyük bir farkındalık bırakan kitaplardan biri oldu.
Bizimle Başladı Bizimle BittiColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20248,5bin okunma