2026 27. kitabı
Bu kitabı elime aldığımda klasik bir tarihi aşk romanı okuyacağımı düşünüyordum. Hikâyenin beni baloların, görgü kurallarının ve romantik tesadüflerin olduğu bir dünyaya götüreceğini tahmin ediyordum. Ancak birkaç sayfa ilerledikten sonra kitabın beklediğimden biraz daha eğlenceli ve hafif bir tona sahip olduğunu fark ettim. Samantha Grace özellikle Vivian karakterini oldukça canlı yazmış. Vivian dönemin kalıplarına tam olarak uyan bir kadın değil. Maskeli balolarda şık elbiseler içinde dolaşsa da zihninden geçenleri okuduğunuzda bambaşka bir Vivian’la karşılaşıyorsunuz. Bazen “Etrafta kimse yokken neden hanımefendi gibi davranayım?” diye düşünüp rahatça koltuğa yayılması gibi anlar kitabın en keyifli kısımlarını oluşturuyor. Onun iç sesi hikâyeye mizah katıyor ve karakteri oldukça samimi hale getiriyor. Erkek karakter ise biraz daha tanıdık bir çizgide ilerliyor. Güçlü, zengin ve başlangıçta biraz kibirli görünen ama zamanla yumuşayan klasik romantik roman karakterlerinden biri. Aralarındaki çekim hissediliyor fakat olayların gelişimi çoğu zaman tahmin edilebilir ilerliyor. Kitabın mizahı en güçlü taraflarından biri. Özellikle çay davetleri, salon sohbetleri ve dönemin görgü kuralları etrafında gelişen sahnelerde Vivian’ın iç sesini okumak oldukça eğlenceli. Yazar bu sahnelerde dönemin yapay sosyal kurallarına küçük göndermeler yapıyor. Yan karakterler ise biraz daha silik kalmış. Vivian’ın çevresindeki kişiler hikâyede yer alsa da çok derinleşmiyorlar. Bu nedenle hikâyenin dünyası zaman zaman yüzeysel hissedilebiliyor. Genel olarak “Aşka Karşı Koyma” hafif, akıcı ve keyifli bir okuma sunuyor. Büyük sürprizler ya da çok derin bir atmosfer beklememek gerekiyor. Daha çok rahat bir zamanda okunabilecek, gülümseten bir romantik hikâye gibi düşünülebilir. Özellikle romantik ve eğlenceli hikâyeleri seven okurlar için hoş bir hafta sonu okuması olabilir.
Aşka Karşı KoymaSamantha Grace · Aspendos Yayıncılık · 2014199 okunma