Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 01 Mart 2026 22:00 Toplum içinde yaşamasına rağmen kendini sürekli yalnız ve yabancı hisseden bir adamın iç dünyasını anlatır. Başkahraman çocukluğundan itibaren insanlarla sağlıklı ilişkiler kuramaz. İnsanların davranışlarını anlamakta zorlanır ve bu yüzden kendini korumak için rol yapmayı, komik görünmeyi ve duygularını saklamayı öğrenir.
Zamanla büyüdükçe hayatındaki boşluk daha da derinleşir. Eğitim hayatı, arkadaşlıklar ve aşk ilişkileri onun içindeki yalnızlığı gidermeye yetmez. Bu süreçte alkol, sorumsuz ilişkiler ve kaçış arayışları hayatının bir parçası hâline gelir. Toplumun beklentilerine uyamadığını düşündükçe kendine olan saygısını kaybeder ve “insan olmaktan uzaklaştığını” hisseder.
Roman boyunca kahramanın ruhsal çöküşü adım adım ilerler. Hayata tutunmaya çalışsa da yaşadığı hayal kırıklıkları ve içsel çatışmalar onu umutsuzluk, değersizlik ve varoluş sorgulamasına sürükler.
Eser, bireyin toplumla uyumsuzluk yaşadığında nasıl kimlik krizi ve yalnızlık duygusu yaşayabileceğini derin bir psikolojik anlatımla gösterir.