Merhaba kitapsever dostlarım
Kitabın Adı- Sessiz
Kitabın Yazarı- Refika Ayşegül Uzun
Kitabın Sayfa Sayısı- 272
Bugün öyle güzel bir kitap yorumu ile sizlerle birlikteyim kii… Bu harika kitabı sevgili Semra tavsiyesi ile okudum.
Lâl, başarılı bir avukattır. On yıldır Varlı Holdingde çalışan Lâl, patronunun aleyhine açılan bir taciz davasıyla karşı karşıya kalmıştır. Patronunun eski asistanı Banu’nun şikayeti ile ortalık karışmıştır. On yıldır tanıdığı, bildiği patronu Haluk Varlı’dan emin olan Lâl bu davayı alacağına da emindir. Ancak aynı zamanda görüştüğü ünlü gazeteci ve köşe yazarı Burak onun aksine Haluk Varlı’nın suçlu olduğunu düşünmektedir. Lâl arada kalmanın yanı sıra aynı zamanda geçmişten gelen bir şeyler de hatırlamaktadır. Dedesinden yadigar kolyesinin kaybolması, sık sık yaşadığı mide bulantıları, bölük bölük hatırladıkları, yırtılmış bir çorap…
Lâl’de içinde geçmişten kalan bir şeyleri mi saklıyor?
Sizler bu kitabı okudunuz mu?
Yazarımız kitabına sessiz adını vermiş ama satırlarda yankılanan çığlıkları okudukça derinden hissediyorsunuz. Aile ilişkileri, travma, psikolojik çöküntü, yalnızlık, kadına yönelik taciz gibi pek çok konuya değinilen kitabı ben çok beğendim. Bence her kadın okumalı… Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum
Kitaptan Alıntılar
”Hiçbir şeyi unutmuyor ki insan, unutamıyor. Sadece hatırlamıyor.”
”İnsan yaşamadığı bir şeyi hatırlamaz ki.”
”Bazen kurtuluş, her şeyi çözmek değil, bazı şeyleri olduğu gibi bırakma cesaretidir.”
Semra
@aysgl_uzn