2026 25. kitabı
Okunma: 14 Mart 2026 18:32
Merhaba sevgili kitap dostlarım . Bugün sizlere Saffet Nezihi'nin Zavallı Necdet kitabı ile geldim. Kitap yazarın dilinden anlatılırken, araya Necdet'in yazdığı mektuplar da giriyor. Necdet, hayatına dair hikayeler anlatırken, bir anda kendisini derin ve karşı konulamaz bir aşkın içinde buluyor. Bu aşkı, en yakın arkadaşına yazdığı mektup aracılığıyla aktarıyor. Bu mektup, Necdet'in iç dünyasını ve duygusal çalkantılarını anlamamıza olanak tanıyor. Kitap, şiirsel bir dille başlayarak okuyucuyu etkisi altına alıyor. Yazar, sade ve yalın bir anlatım tarzı benimsemiş ve bu da kitabın akıcılığını artırmıştı. Necdet'in içsel monologları ve mektup tarzındaki bölümler,  karakterle empati kurmasını sağlasa da ben kadınları da İbrahim'i de dinlemek isterdim. Hikayenin sonunda, yazar tarafından tek masum karakter olarak Necdet'in sunulması, ancak eserin "kadınlar ah kadınlar" şeklinde bitirilmesi beni biraz rahatsız etti. Çünkü bana göre bu hikayede asıl masum olan karakter Mühezzer idi. Döneminde özellikle kadın okurlar arasında o kadar popüler olmuştur ki, kitabın etkisiyle birçok yeni doğan bebeğe "Necdet" ismi verilmiştir.(bu da ilginç geldi bana) Zavallı Necdet, duygusal derinliği ve etkileyici anlatımıyla okunmaya değer bir eserdi. Melodram olarak ilerleyen kitap; imkansız aşkın  kişiler  üzerindeki etkilerini okumak isteyenlere ᴛᴀᴠsɪʏᴇᴍᴅɪʀ.. . ᴋᴇʏɪғʟɪ ᴏᴋᴜᴍᴀʟᴀʀ . . . . . .
Zavallı NecdetSafvet Nezihi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20215,2bin okunma