2026 14. kitabı
Türk Polisiyesinin Popüler Kahramanı Cingöz Recai, Türk edebiyatının en bilinen popüler karakterlerinden biridir. Zeki, kurnaz ve çoğu zaman rakiplerini kolayca alt eden bir hırsız olarak karşımıza çıkar. Esrarlı Köşk de bu serinin macera ve gizem unsurlarını taşıyan hikâyelerinden biri. Olay örgüsü, gizemli bir mekân etrafında gelişirken karakterin zekâsı ve planları hikâyenin merkezinde yer alıyor. Güçlü Yanlar Romanın en güçlü tarafı akıcılığı. Hikâye hızlı ilerliyor ve merak duygusu sürekli canlı tutuluyor. Bu da kitabı özellikle polisiye ve macera seven okurlar için keyifli bir okuma hâline getiriyor. Ayrıca dönemin popüler edebiyat anlayışını görmek açısından da ilginç bir metin. Zayıf Yanlar Buna rağmen romanın derinliği sınırlı. Karakterler ve olay örgüsü daha çok macera üzerine kurulu olduğu için psikolojik ya da toplumsal analiz açısından çok fazla katman sunmuyor. Bu nedenle okuması keyifli olsa da zihinsel olarak çok uzun süre etkisini sürdüren bir metin değil. Sonuç Cingöz Recai – Esrarlı Köşk, akıcı ve eğlenceli bir polisiye hikâye. Popüler edebiyatın iyi bir örneği olsa da daha derinlikli bir anlatı arayan okurlar için sınırlı kalabilir. Benim için keyifli ama çok etkileyici olmayan bir okuma deneyimi oldu.
Cingöz Recai - Esrarlı KöşkPeyami Safa · Genç Damla Yayınevi · 20131,580 okunma