2026 6. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 00:00
Dostluk, İhanet ve Yıllar Sonra Gelen Hesaplaşma Yıllar sonra bir araya gelen iki eski dostun uzun bir gece boyunca geçmişlerini konuşmasını anlatır. Romanın merkezinde dostluk, sadakat, ihanet ve insanın iç dünyasında taşıdığı kırgınlıklar vardır. Hikaye, yıllar önce yaşanmış bir olayın etrafında döner. İki karakter arasındaki sessizlik ve gerilim, uzun bir konuşma boyunca açığa çıkar. Romanın büyük kısmı diyalog ve içsel çözümlemelerden oluşur. Güçlü Yanlar Romanın en dikkat çekici tarafı atmosferidir. Sessiz, ağır ve yoğun bir anlatım vardır. Yıllar boyunca taşınan kırgınlıkların ve söylenmemiş sözlerin ağırlığı metnin tamamına yayılır. Özellikle sadakat, dostluk ve insanın geçmişle hesaplaşması gibi temaları oldukça derin bir duygusal atmosfer içinde ele alır. Zayıf Yanlar Romanın gücü atmosferinden gelse de anlatı yer yer fazla monoloğa dayanır. Uzun konuşmalar ve tekrar eden düşünceler bazı bölümlerde okuma ritmini yavaşlatabilir. Bu nedenle kitap duygusal olarak yoğun olsa da herkes için akıcı bir okuma deneyimi sunmayabilir. Sonuç Dostluk ve ihanet üzerine kurulu sakin ama yoğun bir psikolojik roman. Atmosferi güçlü olsa da anlatının büyük ölçüde tek bir uzun konuşma etrafında dönmesi bazı okurlar için sınırlayıcı olabilir. Benim için etkileyici fikirler barındırsa da okuma deneyimi tam anlamıyla güçlü değildi.
Mumlar Sonuna Kadar YanarSándor Márai · Yapı Kredi Yayınları · 20246,7bin okunma