Kancık
2026 78. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 07:40
"Kancık, sözlüklerde ' dişi hayvan' olarak geçiyor. Onun hemen altında ise 'dönek, güvenilmez kişi' ifadeleri yer alıyor. Yani dişiliği tanımlayan bir sözcük , toplum için neredeyse bir hakaret!" Herkese merhaba bugün ezgi hanım'ın ilk olmasına karşın oldukça başarılı kancık kitabının yorumuyla geldim sizlere . Öncelikle ezgi hanım'ın kalemiyle tanışmama aracı olan müge hanıma teşekkür etmek istiyorum. Kitabımız Nuray karakteri etrafında şekilleniyor. Nuray düşük yapmasının ardından çok sevdiği eşiyle ayrılıyor. Bir yandan hayata karışmaya çalışırken bir yandan da yetersizlik hissiyle mücadele ediyor. Kitabı okurken bir çok noktada kurgu- gerçeklik çizgisinin incelediğini fark ediyorsunuz. Sanki Nuray bir abla bir kız kardeş sıfatına bürünüyor siz de onu içten içe teselli ederek destekliyorsunuz. Ben kitabı sadece okumadım yaşadım aynı zamanda. Ezgi hanım'ın üslubu, olaylara bakış açısı uzun zamandır aradığım farklı kurgu arayışını sonlandırdı. Ezgi hanım'ın daha fazla kitabı çıkmasını çok isterim. Bana farklı bir pencere araladığı için de kendisine teşekkür ederim. Kitabı okumayı düşünen herkese keyifli okumalar diliyorum
Alıntı
KancıkEzgi Çataltepe · Dorlion Yayınları · 202116 okunma