2026 3. kitabı
Okunma: 15 Mart 2026 16:03
Merhaba sevgili okurlar. Bugün sizlere duygulu kalemiyle yeni tanıştığım bir yazarla geldim. Kitaba çok büyük umutlarla başladım fakat okudukça bazı hayal kırıklıkları yaşadığımı söyleyebilirim. Öncelikle okurken yazım yanlışları ve devrik cümleler benim gibi okurlar için oldukça dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bu kitapta da zaman zaman anlatıcı birden değişiyor ve okurken “Ben şimdi neredeyim?” diye düşündüğünüz anlar oluyor. Konuya gelirsek aslında güzel bir kurguya sahip fakat hikâyenin içinde kopukluklar olduğu için tam anlamıyla içine giremiyorsunuz. Hikâye, Cansın’ın İkbal adında bir kadının çantasını kurtarmasıyla başlıyor. İkbal Hanım ona para vermek ister fakat Cansın Bey paranın ne olduğunu bile bilmez. Bu durum İkbal Hanım’ın dikkatini çeker. Tekrar karşılaşırlar ve zamanla İkbal Hanım, dış görünüşü oldukça kötü ve talihsiz olan Cansın Bey’e ilgi duymaya başlar. Sonrasında birlikte yaşamaya başlarlar ve İkbal Hanım Cansın’a birçok şeyi öğretir. Sanki Cansın başka bir dünyadan gelmiş gibidir. Ancak kitap boyunca Cansın’ın geçmişi ya da hayatı hakkında çok fazla bilgi verilmez. Sadece birbirlerini buldukları için sürekli şükreden iki karakter görürüz. Konu içerisinde bazı kopukluklar oldukça dikkat çekiyor. Spoiler vermemek adına çok derine inmek istemiyorum ama Cansın, İkbal’in suçunu üstlenip idam edilir. Hafızasını kaybetmiş olan Cansın’ın hikâyesi ise en sonunda yazdığı bir mektupla son bulur. Cansın ne ara okuma yazma öğrendiği muallak tabiki. Keyifli okumalar.
Kuyunun KalbiEmre Erdoğan · DOA Yayınları · 20266 okunma