···Okunma: 15 Mart 2026 16:28 ꧁꧅๖ Ⓚⓐⓓⓔⓡ Ⓐⓡⓥⓐⓢ~
𝐆𝐞𝐜𝐞𝐲𝐞 𝐊𝐨𝐧𝐮ş𝐚𝐧𝐥𝐚𝐫 ꧅꧂
Selamlar,bugün sizlere kalemini çok sevdiğim @kaderarvas dan yepyeni serisi #geceyekonuşanlar 1.kitabı ile geldim. DarkRomans türündeki seri daha başlar başlamaz beni esir aldı. Yazarın Pusula Serisi ni de çok sevdim ama DarkRomans kalemine çok yakışmış ve Canfeza yani Zeze'mize bayıldımm.. Şahan Mirza için hiçbir şey diyemem muhteşemdi.
Hepsi pozisyonun ve karakterinin hakkını verdi!
Acil ikinci kitap diyor ve sizler için hemen konusuna geçiyorum!!
Canfeza, Şeref Karaçay adında eski ve sayılan bir kabadayının kızı, babasının geçmişte yaşadığı hayatın bedelini felç bırakılarak ödemesi sonucu tüm ailenin yükü Canfeza'ya kalmıştır. Çakırtepe Mahallesi'nin köhne sokaklarında sürdürdükleri yaşamın ihtiyaçları Zeze'nin gündüzleri bir oto tamircisinde çalışmak ve haftanın bazı günleri barda tarot falı bakarak kazandıkları ile geçmektedir. Kazandıklarının çoğu babasının ardında kalan borçlara gittiği içinde çok zor geçinmektedirler. Her şeye rağmen yatalak babası,annesi ve canından çok sevdiği kardeşi Tuna için kanının son damlasına kadar her şeyi feda edecek sevgiye sahiptir. Kardeşini bu mahallenin ve bu hayatın pisliğinden uzak tutmak için kanını dahi satacak kadar ileri giden Canfeza'nın hayatı oto tamircisine gelen Şahan Mirza Balabey ile bir anda tepetaklak olur. (ki..ben hâlâ o gün niye oraya geldiğini merak ediyorum.O lüks araç her yerde yıkanırdı.)
Şahan Mirza Balabey, karanlık dünyanın baronlarından en büyüğünün gayrimeşru oğlu. Konsülde babasının ardından büyük koltuğa oturan abisi Celayir Balabey in ardından tahtın varisiydi. Gündüz gördüğü yağ içindeki kız akşam barda ışıl ışıl kartlar ile önündeydi. Menekşe gözlü sarışın kız ürkek bakışlarının ardında korkusunu gizlemeye çalışırken Şahan Mirza masaya oturdu ve fal istedi.Feza'nın açtığı fal o gece ikisinin de hayatının seyrini bir anda ortaya sermişti ama henüz farkında değillerdi.
Ta ki Canfeza'nın oto tamir atölyesinde geç vakte kadar çalıştığı bir gece eve dönerken tanık olduğu cinayete kadar. Sokak arasında konsülün baronlarından birinin oğlu infaz edilmişti. İnfaz yöntemi ise Mirza'nın imzasını taşımaktaydı. Karanlıkta olsada fark edilen Canfeza kaçmaya başladı,izini zar zor kaybettirdiği mahallede kendisini alması için hemen çocukluk arkadaşı Kutluhan'ı aradı. Kutluhan aynı konsülün baronlarından birinin oğluydu. Ani verilen kararlarla Kutluhan, Canfeza'yı İtalya'ya kaçırdı ve koruyacağım dedi.Ama Canfeza İtalya'ya iner inmez Şahan Mirza ve adamları tarafından yakalandı. İşin rengi farklıydı, cinayeti işleyen Mirza değildi ve hem masum olduğunu ispatlamak için hem de bu kumpasın arkasında kim olduğunu öğrenmek için Canfeza'ya ihtiyacı vardı.
Bu dünya o kadar karanlık, tehlikeli ve ihanetlerle doluydu ki kimsenin birbirine güveni yoktu. Üstelik ortada çok daha büyük sırlar vardı. Canfeza ailesinin can güvenliği için bu kirli dünyanın ortasında bir başına kalmıştı ve onu zor günler bekliyordu....
Kurgunun evreni, karakterleri ve işleyişi muhteşemdi. Zeze ve Mirza arasındaki çekim esir aldı resmen:)) ama o sonla kitap elimde kaldım, devamını heyecanla bekliyorum!!
Türü sevenler bu seri harika mutlaka okuyun derim!!