·224 syf.····Okunma: 15 Mart 2026 18:26 Kitabımız İrlanda’nın küçük bir kasabasında, birbirine bir şekilde taşradan kaynaklı bağı olan karakterler eşliğinde başlıyor. İlk başta yalın bir suç hikayesi okuyacağınızı düşünüyorsunuz ama bence bunun ötesinde karakter odaklı bir hikayeye dönüşüyor.
Kitapta benim için en ilgi çekici karakter sanırım Dev’di. Güzel bir denk geliş, Dev karakterinin fiziki tarifinin bizde de “dev gibi” tanımına denk gelmesi hoş bir tesadüf olmuş.Özellikle akran zorbalığına dair satırlarını çok beğendim. Dev’in haleti ruhiyesini kalbimde hissettim.
Ama yalan yok genel olarak bir İrlanda kasabasında bu kadar uy*şturucu kullanımı ve yozlaşmış bir gençliğe de biraz Amerikan özentisi gözüyle baktığımdan ciddiye alamadım okurken. Sonra baktığımda özellikle 2000lerden sonra İrlanda’nın küçük kasabalarında böyle bir yaygın kullanım olduğu için yazarın bilinçli bir sosyal tabloyu aktardığını anladım.
Karakter tahlilleri açısından kıymetli bulsam da tam olarak aradığım hissi karşılamadı sanırım. Yine de küçük bir kasabada yönünü bulamayan gençlerin o savruk ve sıkışmış ruh halini göstermesi açısından düşündürücüydü. Akıcı ve yalın bir anlatımı olduğu için de oldukça sürükleyiciydi.