2026 6. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2026 14:35
eveeeet geldik mi son kitaba:)) beynimi tanırken beynim hem yandı hem şükrettim, hem hayret ettim, hem de insanlık ileride bu kadar ilerleme ihtimaline karşı korktum diyebilirim. kitap boyunca ,"İnsan davranışlarını gerçekten biz mi kontrol ediyoruz, yoksa beynimizin biyolojik mekanizmaları mı?” sorusunu sorduruyor. kitapta ,karakterlerin yaşadığı olayları anlatırken aynı zamanda beynin nasıl çalıştığını bilimsel örneklerle açıklar. Kitap boyunca insanların verdiği kararların çoğunun bilinçli değil, beynin otomatik süreçleri tarafından oluştuğu, aşk ve duyguların bile biyolojik kimyasalların etkisiyle şekillendiği anlatılır. Karakterlerin düşündüklerinden çok önce beynin kararlar verdiği ve özgür irade kavramının sorgulandığı olaylar hikâyeye serpiştirilir. Günlük hayatta yaptığımız birçok davranışın beynin otomatik sistemleri tarafından belirlendiği, korku, stres ve ilk izlenimlerin amigdala ve diğer beyin bölgeleri tarafından yönetildiği örneklerle gösterilir. Aynı zamanda bilim insanlarının araştırmalarının etik sınırları tartışılır, beynin manipüle edilmesi, hafızanın değiştirilmesi ve bilimsel sınırların ne kadar ileri gidebileceği gibi sorular hikâye içinde işlenir. kitapta anlatılanların günümüzde bir yerlerde gizli veya açık bir şekilde çalışmaların yürütülmesi ve yapay zekanın hızla hayatın her anına dahil olma hızı korkutmadı değil kendi adıma.
Dura MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20217,7bin okunma