·256 syf.····Okunma: 16 Mart 2026 13:45 KİTAPÇI
Merhaba arkadaşlar bugün engelsiz_okurr un tavsiyesiyle okuduğum bir eserle karşınızdayım. Okurken zaman zaman düşündüren, zaman zaman da iç ısıtan bir hikaye karşılıyor bizleri. Yazarın dili akıcı ve sade anlatımı sayesinde sayfalar hızla ilerliyor. Hikayenin içinde ki duygular okuyucuya çok güçlü bir şekilde geçiyor. Kitap boyunca kitaplara duyulan sevgi çok hoşuma gitti. Öyle bir kitapçıda çalışıp Can gibi bir patronum olmasını isterdim Kitapta sevmediğim tek nokta sürekli bölüm başlıkları olması ve aynı başlıkta ki cümlenin tekrar hikaye içinde geçmesi, konunun tekrarı gibi olmuş. Okurken sanki kitabı tekrar baştan okuyormuş hissi verdi.
Can yıllar önce annesini kaybetmiş, babasıyla birlikte hayatına devam eden genç bir adam. Hukuk fakültesini bitirmiş ama içinden o mesleği yapmak gelmediği için en çok sevdiği iş olan bir Kitapçı yeri işletmeye karar verir. Aslında en çok hayali bir yayınevi açmak.Babasıyla olan bağı çok hoşuma gitti tâbi ki aynı zamanda yanında çalışan kişilere karşı davranışıda. Kitap boyunca hep bir kitapçıda çalışmak ne güzel olurdu diye düşündüm.
Can'ın özel hayatı ise çok karışık, bazı yerlerde artık bir karar ver dedim Uzun bir süre Ayşe'yle ilişkisi olmuş ve ayrılmışlar. Aradan iki yıl geçmiş ve Can'ın aklına Ayşe gelir. Onu aramaya başlar, maalesef Ayşe'nin izine ulaşamaz. Uzun bir süre sonra Ayşe'den mektup gelir. Sonra ilk aşkı Çiğdem çıkar ortaya ve başkaları da.
Can artık durup kendi kendini sorgulamaya başlar. Neden hiç kimseyle olmadığını nerede yanlış yaptığını falan derken karşısına Osman abi çıkar. Osman abi sayesinde Can kendi benliğini bulmaya başlar. Can'daki farklılık babasının bile dikkatini çeker.
Ben daha fazla spoiler vermiyeyim siz biran önce alıp okuyun derim