Puan vermedi·320 syf.··Beğendi
· Selamlar
Bugün sizlere Aç Kuşlar: Kod Adı Kevin kitabından biraz bahsetmek istiyorum. Dışarıdan bakıldığında oldukça ışıltılı ve kusursuz görünen hayatların arkasında aslında ne kadar karanlık ve karmaşık gerçekler olabileceğini anlatan bir hikâyeydi.
Kitapta güç, para ve statünün insan hayatını nasıl değiştirebildiği oldukça çarpıcı bir şekilde işleniyor. Özellikle üst kesimde görünen şaşaalı yaşamların ardındaki hırs ve doyumsuzluk insanı derinden düşündürüyor; milyon dolarlık kıyafetlerle katılan, kadehlerden kan yudumlanan partiler, alınan uyuşturucular, mahf edilen hayatlar… Tüm bunlar hikâyeyi hem rahatsız edici hem de düşündürücü kılıyor.
“Tünelin sonundaki ışığı kovalamak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bu ışığın nereye açıldığını hiçbirimiz bilemeyiz.”
Bu cümle kitabın atmosferini çok güzel yansıtıyor bence. Bazen umut sandığımız şeylerin bizi nereye götüreceğini gerçekten bilemiyoruz. Kitabı okurken bu söz aklımda uzun süre kaldı
Genel olarak hem düşündüren hem de yer yer rahatsız eden bir havası vardı. Kimi zaman parlak ve mükemmel görünen hayatların aslında göründüğü kadar parlak olmadığını fark etmek oldukça etkileyici