Aç Kuşlar

2026
Destek Yayınları

2026 19. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 01:43
Herkese merhabalar, beni heyecanlandıran bir kitapla geldim öyle ki nereden nasıl anlatmaya başlasam bilmiyorum!! Kitabın yazarı manken, oyuncu Deniz Akkaya. Açık olmam gerekirse bir oyuncunun bu denli çarpıcı kitap yazmasını beklemiyordum o nedenle büyük bir beklenti içerisinde başlamadım. Kitabın birkaç sayfasını okuduğunuz andan itibaren olacak olayları merak ediyor kitabın başından kalkamıyorsunuz. Bu kitapta anlatılan olayların ve kişilerin kişilerin gerçek olması daha da çarpıcı. İstanbul’un denize sıfır sakin ve ultra lüks semtlerinden birisi olan Yeniköy’de açıyoruz gözlerimizi. O şatafat gözünüzü alıyor, partilerde dönen dolaplar okurken dudağınızı uçuklatıyor. Yeniköy’de diğer yalıların aksine siyah olan o yalı meğer ne sırları saklıyormuş ardında. Sonrasında beyaz boya ile boyansa da üzerine sürülen o boya işlenen bütün günahları örtmeye yeter mi dersiniz? Cumartesi gecesinden başlayan herkesin giremediği girenlerin de üstün güvenlikle korunduğu, gözlerine tekinsiz gelen sıradan insan sayılabileceklerin kapı dışarı atıldığı hafta içi Salı gününe kadar devam eden içinde ne ararsanız bulunan ev partileri yapılıyor, hem de İstanbul’un göbeğinde. Şimdi size bu ailenin kim olduğunu söyleyemem ancak daha önce duymuş olmanız muhtemel değilse bile internette direkt olarak karşınıza çıkacaktır. İşte bu meşhur ailenin sevgili oğulları Kerim ve ailesi düzenliyor bu partileri. Kerim’in kuzeni bir zamanlar bütün Türkiye’yi ayağa kaldıran kadın c’inayetinin k’tili. Kerim aile denen yapının bütün sırları örteceğini, ailedeki fertler için aile üyelerinin her şeyi göze alabileceğini söylüyor. Melis’imiz var bir de, ailesi tarafından fazla görülmeyen ve kendi emeğiyle bir yerlere gelmeye çalışan güzel oyuncu Melis. Türkiye’nin en çok izlenen dizisinde başrol oyuncusu,
Puan vermedi
Aç Kuşlar – Işıltının Arkasındaki Karanlık Deniz Akkaya’yı uzun yıllar manken ve televizyon kişiliği olarak tanıdık. Aç Kuşlar’da ise bizi bambaşka bir dünyaya götürüyor: Boğaz yalılarının, seçkin partilerin ve görünmeyen çürümüşlüklerin içine. Romanın konusu, zengin ve seçkin ailelerin çocuklarının ihtişamlı yaşamlarının arkasındaki boşluk ve yozlaşma etrafında şekilleniyor. Yeniköy’deki Siyah Yalı, bu karanlık dünyayı en somut şekilde gözler önüne seriyor: yasaklı madde kullanımları, cinsel sapkınlıklar, manipülasyon ve suskunluk kültürü... Roman, aynı zamanda oyunculuk dünyasına dair gerçekçi bir bakış da sunuyor: rol dağılımları, imaj yönetimi, stratejik ilişkiler ve kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar, şöhretin kırılganlığını ve başarı uğruna verilen tavizleri gözler önüne seriyor. Romanın doruk noktası labirent sahnesi ise karakterlerin kendi vicdanıyla yüzleşmesinin simgelendiği kısımdı. Bu sahne, kitabın alt metnindeki karma ve içsel adalet temasını pekiştirdi. Aç Kuşlar, okuru rahatsız etse de düşündürüyor ve uzun süre akılda kalacak bir deneyim sunuyor.
2026 23. kitabı
Aç Kuşlar, toplumda güç, para ve sahip olunan statünün insanların hayatlarını nasıl etkilediğini anlatan dikkat çekici bir roman.Eserde zengin ve elit kesimin skandallarla dolu yaşamları anlatılırken bu şaaşalı görünen hayatların ardındaki karanlık gerçekler de ortaya konur. Partiler,çılgın eğlenceler,bağımlılık gibi temalara değinen bu eser ,zenginlerin doymak bilmeyen iştahlarını ve hayat tarzlarını aktarır. Yazar, paranın ve statünün nasıl bir güç aracına dönüştüğünü etkileyici bir şekilde aktarır. Toplumda ayrıcalıklı bir konuma sahip olmanın sunduğu avantajlar anlatılırken bu hayat tarzından uzak olanların da yaşadığı zorluklar kıyaslanır. Roman, okuru hem düşündürür hem de sorgulatır.Statü ve şöhret sahibi olmanın getirdiği zorlukları aktaran bu anlatı dışardan mükemmel görünen hayatların ardındaki karmaşık örüntüleri aktarır. Yozlaşan ahlak anlayışına karşılık, toplumda kendi adaletini sağlamaya çalışan bireylerin yaşadığı içsel çatışmaları ve kırılmaları ele alır.Yazar karakterlerin iç dünyasını ve psikolojilerini başarılı bir biçimde aktarır. Yazar, zenginlerin hayatlarının perde arkasındaki gerçekleri ortaya çıkarırken bir taraftan da o insanların karşısında ayakta kalmaya çalışan bireylerin yaşadığı zorlukları aktarır.
2026 12. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 16:10
Bir mankenin kaleminden çıkan eşsiz bir yalının hikâyesi… Kitaba ilk başladığımda bu kadar sürükleyici olacağını açıkçası beklemiyordum. Ancak her sayfa, her olay ve her cümle şaşırtıcılığını koruyarak birbirini kovalıyor. Okurken zaman zaman gerçekten ağzınız açık kalıyor. İşin en çarpıcı yanı ise anlatılanların gerçek yaşanmış bir hikâyeye dayanması. Karakterlerden özellikle bahsetmek istemiyorum; çünkü bu kitabın büyüsünü bozmak istemem. Keşfederek okunması gereken bir hikâye bu. Bu eser, magazin programlarında izlediğimiz sıradan dedikoduların ya da “flaş haberlerin” çok ötesinde. Boğaz geceleri, sabaha kadar süren partiler, şatafatlı hayatlar, yalanlar ve ihanetler… Ama tüm o gösterişli dünyanın yalnızca görünen yüzü bu. Deniz Akkaya gibi magazin dünyasının içinden gelen bir ismin kaleminden çıkması, metne ayrı bir merak ve güçlü bir gerçeklik hissi katıyor. Okur, satırlar arasında ilerlerken sürekli şu soruyu soruyor: Ne kadarı kurgu, ne kadarı gerçek? Boğaz’ın ışıltılı geceleri ile o gecelerin ardındaki karanlık yüz arasındaki sert karşıtlık, hikâyeye etkileyici bir dramatik zemin hazırlıyor. Dışarıdan kusursuz görünen hayatların iç dünyasını anlatan bu tür hikâyeler hem büyülüyor hem de rahatsız ediyor — ve belki de tam da bu yüzden unutulmaz oluyor. Her bir karakter; televizyon ekranlarından tanıdık gelen, magazin sayfalarının çarpıcı manşetlerinde büyük harflerle karşımıza çıkan isimler kadar gerçek ve tanıdık. Boğaz’da gezerken o yalılara bakıp “Keşke ben de burada yaşasam” dediğinizi duyar gibiyim. Peki her şey gerçekten uzaktan göründüğü gibi mi? Bu sorunun cevabını Akkaya, cesur ve çarpıcı anlatımıyla gözler önüne seriyor.
2026 15. kitabı
Edebi acidan kesinlikle cok basarisiz. Ancak okuma sebebim sirf bogazdaki siyah yalida neler oluyormuşu öğrenmek icindi. Çünkü isimler gercek olmasada burda anlatilanlarin gercek oldugu gibi bir iddia var. Gerçekten boyle yasamlar var mi, varsa yaziklar olsun dedirten bir hikaye. Deniz kenarinda guneslenirken okunacak hafif kitaplardan.
2026 29. kitabı
Deniz Akkaya - Aç Kuşlar Bazı kapılar dışarıdan bakınca ihtişamlıdır ama içeride neler olduğunu kimse bilmez. İşte Yeniköy de tüm ihtişamıyla Siyah Yalı karşımızda. Sabah kadar süren o partiler, sesler.. Aslında bu kitap sadece bir roman olmadığını bir kere daha hatırlattı bana gücün, paranın ve suskunluğun nasıl insan hayatlarını yutabileceğini anlatan sert bir yüzleşme hikâyesi. Okurken en çok hissettiğim şey şu oldu: Görünen hayatlarla gerçek hayatlar arasında uçurum var ve o uçurum bazen tahmin ettiğimizden çok daha karanlık. Okurken gücün her şeyi satın alabildiği gerçeği ile bir kere daha yüzleştim. Tac*zler, Uyu*turucular, İst*smar.. Siyah tuvalet kağıdı ve özel şişele ile yurtdışından getirilen o parfümler.. Lüksün, ayrıcalığın ve dokunulmaz denilen çevrelerin arkasındaki çürümüş düzeni anlatırken insanın içine rahatsız edici bir merak duygusu bırakıyor. Sayfalar ilerledikçe “bu gerçekten yaşanıyor olabilir mi?” diye düşünmeden edemedim. Ama cevabın her seferin -sanırım gerçekten yaşanıyor- oldu.. Bazı insanların her şeye sahip gibi görünmesine rağmen aslında ne kadar savunmasız olabileceğini fark ettim. Kitap boyunca şimdi ne olacak? merakı hiç bitmedi benim için. Çünkü anlatılan dünya uzak değil aksine, belki de sandığımızdan çok daha yakın. Okurken yer yer öfke, yer yer şaşkınlık hissettim ama en çok da gerçek olma ihtimalinin yarattığı ürperti kaldı içimde. Bence kitabın en çarpıcı tarafı kötülüğün her zaman karanlık sokaklarda değil, bazen en parlak salonlarda büyüdüğünü göstermesi oldu..
2026 36. kitabı
Ülkenin tanınmış ailelerinin ardındaki bilinmeyen ve görünmeyen tarafların ortaya çıkaran, dışarıdan bakıldığında farklı ama içine girildiğinde müthiş bir karanlığın göze çarptığı bir portre sunuyor kitap. İstanbul’un Boğaz’a bakan sakin köşelerinden biri olan Yeniköy kitabın zeminde yer alıyor. Güzel ve nezih bir yer burası. Eski ahşap yalıların gölgesinde zamanın daha yavaş aktığı bir semt gibi hissedebilirsiniz. Tarihsel süreci de katarsak Yeniköy’ü yalnızca bir semt değil, hatırlamayı bilenler için yaşayan bir anı mekanı olarak düşünebiliriz. Peki bu kadar görkemli bir manzaranın ardında neler oluyor acaba? Tam bir sosyal yaşam eleştirisi olarak da değerlendirebileceğimiz kitap zenginlik, para, güç, aristokrasi, ikili ilişkiler ve sosyal yaşamın içerisindeki eylemler dahilinde tam bir manzara oluşturuyor. Görkemli ve ışıltılı hayatlar uzaktan bakıldığında kusursuz bir algı oluşturabilir. Pahalı ışıkların altında kusurlar gizlenir, gülüşler çoğu zaman birer maskeye dönüşür çoğu zaman. Görünen ihtişamın ardında bastırılmış korkular, tükenmiş ruhlar ve sevilmekle hayran olunmak arasındaki ince boşluk saklıdır. Özellikle yaşadığımız dönemin aslında kısa bir özeti gibi. İşte Yeniköy‘deki simsiyah bir yalının bıraktığı hisler bu şekilde. Paranın ve gücün hızlı bir şekilde el değiştirdiği bir ortamda işlerin ne şekilde halledildiği noktasında da etik çerçevede düşünmeye zorluyor ister istemez. Tam da bu noktada ahlak devreye giriyor ve işin neresinde kaldığının felsefesini yapmak okuyucuya kalmış. Aslında kitabın anlattığı hikayede konuşulacak o kadar çok kavram var ki. Kimi tekgöz gecekondusunda yaşamaya çalışırken, dünya başkaları için ne şekilde dönüyor bazen tahmin etmek zor. İşin içerisine para girince değer yargıları ve ahlaki unsurlar tepetaklak oluyor bu da
2026 28. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 21:46
Aç Kuşlar: Kod Adı Kevin, Deniz Akkaya’nın kaleme aldığı ve Türkiye’de gücün, paranın ve nüfuzun gölgesinde yaşanan karanlık olaylara dikkat çeken oldukça çarpıcı bir roman. Kitap, dışarıdan bakıldığında kusursuz görünen zengin ve güçlü çevrelerin perde arkasına odaklanıyor. Görkemli hayatların arkasında saklanan ilişkiler, çıkarlar ve suskunluklar anlatılırken insan ister istemez şu düşünceye kapılıyor: Türkiye’de neler neler oluyormuş da bizim haberimiz yokmuş. Hikâye ilerledikçe bu dünyanın aslında ne kadar karmaşık ve karanlık olabildiğini görmek oldukça sarsıcı. Romanın en dikkat çekici yönlerinden biri, okuru sürekli merakta bırakması. Olaylar ilerledikçe taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor ve hikâye giderek daha çarpıcı bir hâl alıyor. Bu yönüyle kitap hem sürükleyici hem de düşündürücü bir okuma sunuyor. Anlatım dili akıcı olduğu için sayfalar hızlı ilerliyor. Aynı zamanda kitap sadece bir olay örgüsü anlatmakla kalmıyor; güç, çıkar ilişkileri ve toplumdaki görünmeyen düzen üzerine de düşündürüyor. Benim için Aç Kuşlar, okurken zaman zaman şaşırdığım ve “gerçekten böyle şeyler oluyor olabilir mi?” diye düşündüğüm bir kitaptı. Güncel konulara değinen, merak duygusunu canlı tutan ve farklı bir hikâye okumak isteyenler için ilgi çekici bir roman olabilir.
2026 13. kitabı
Selamlar Bugün sizlere Aç Kuşlar: Kod Adı Kevin kitabından biraz bahsetmek istiyorum. Dışarıdan bakıldığında oldukça ışıltılı ve kusursuz görünen hayatların arkasında aslında ne kadar karanlık ve karmaşık gerçekler olabileceğini anlatan bir hikâyeydi. Kitapta güç, para ve statünün insan hayatını nasıl değiştirebildiği oldukça çarpıcı bir şekilde işleniyor. Özellikle üst kesimde görünen şaşaalı yaşamların ardındaki hırs ve doyumsuzluk insanı derinden düşündürüyor; milyon dolarlık kıyafetlerle katılan, kadehlerden kan yudumlanan partiler, alınan uyuşturucular, mahf edilen hayatlar… Tüm bunlar hikâyeyi hem rahatsız edici hem de düşündürücü kılıyor. “Tünelin sonundaki ışığı kovalamak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bu ışığın nereye açıldığını hiçbirimiz bilemeyiz.” Bu cümle kitabın atmosferini çok güzel yansıtıyor bence. Bazen umut sandığımız şeylerin bizi nereye götüreceğini gerçekten bilemiyoruz. Kitabı okurken bu söz aklımda uzun süre kaldı Genel olarak hem düşündüren hem de yer yer rahatsız eden bir havası vardı. Kimi zaman parlak ve mükemmel görünen hayatların aslında göründüğü kadar parlak olmadığını fark etmek oldukça etkileyici
2026 15. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 22:48
Aman Allahım ne okudum ben?! Sonu başı belli olmayan, zaman kiplerinin bile iki cümlede bir kaydığı, hadi konusu için okuyalım zaten yazardan kaynaklı edebi bir beklentimiz yoktu desek o kadar kötü ki o işi bile kotaramayan bir kitap olmuş. Gerçek karakterleri -malum kişiler- yansıtması açısından bile ilginç olmaktan çok uzakta, bir göz eziyeti.

Deniz AkkayaYazar · 0 kitap
Türk manken, oyuncu ve sunucudur.