2026 8. kitabı
Podcast sunucusu Alix Summer, doğum günü ikizi olduğunu söyleyen Josie Fair ile tesadüfen tanışması üzerine hayatının projesine adım atıyor. Başlangıçta sıradan görünen bu kadın, kısa sürede Alix’in hem hayatına hem evine sızmaya başlıyor. Ve bir gün, arkada dehşet verici bir miras bırakıp ortadan kayboluyor. Artık Alix, kendi yarattığı hikayenin kurbanı. Kim doğruyu söylüyor? Neden kayboldu? Ve en önemlisi, kime güvenilir? Kitap, daha ilk sayfalardan itibaren okuru içine çeken karanlık ve tedirgin edici bir atmosfer kuruyor. Podcast / belgesel formatının kullanılması akıcılığı artırıyor ve Josie’nin sıradan görüntüsünün altında patlamaya hazır bir tehlikenin olduğu hissi tüm kitaba yayılıyor. Bu gerilim duygusu güçlüydü ve bence kitabın en başarılı yanı da buydu. Ama bir yerden sonra daha ne kadar bekleyeceğiz, hissine engel olmak imkansız. Alix’in Josie’nin itirafları ve karanlık geçmişi karşısında bu kadar pasif ve edilgen kalması beni çok rahatsız etti. Kontrolü eline almasını beklerken, sürekli geri planda kalması beni inandırıcılık ve karakterlerle bağ kurma anlamında zorladı. Özellikle Alix’in duygusal ve zihinsel süreçleri daha güçlü işlenseydi kitap çok daha derin olabilirdi. Ve gelelim sona… Final benim için en zayıf halkaydı. Tırmandırılan onca gerilim, son sayfalarda zorlama ve aceleye gelmiş hissettirdi. Ayrıca açık uçlu sorularla baş başa kalmayı sevmedim. Ben net kapanışlı sonları seviyorum; herkesin kaderi çizilsin, kitap kapansın, her şey yerli yerine otursun. Burada o tatmini bulamadım. Son bölümleri gerçekten zorla okudum. Yazarın Üst Kattaki Aile kitabında yakaladığı derinlik, duygu ve tatmin edici final bu kitapta bence yoktu. #hiçbirşeygöründüğügibideğil benden geçer not alamadı.
Hiçbir Şey Göründüğü Gibi DeğilLisa Jewell · Olimpos Yayınları · 2025197 okunma