·424 syf.····Okunma: 04 Mart 2026 20:56 Nöro-Roman kavramı ile tanışmam sinirbilimci hocamız Serkan Karaismailoğlu ile oldu.Kitap kapağındaki tanımıyla Nöro-Roman, sinirbilimsel gerçeklerin belli bir kurgu ve hayali karakterler eşliğinde okuyucuya sunulduğu bir roman türüdür.
Serinin adı Mater Serisi ve yorumladığım serinin ilk kitabı
olan Pia Mater.
Pia Mater: Beyin ve omuriliği (merkezi sinir sistemi) doğrudan saran, kan damarlarından zengin, ince ve hassas en içteki zar yapısıdır.
Popülerliği nedeniyle randevu almanın
neredeyse imkânsız olduğu bir psikiyatrist olan
Aren, Sinestetik; kokuları renkler olarak algılayabilen nadir insanlardan biri ve az kişinin bildigi fakat boş masa bulmanın neredeyse imkânsız olduğu bir restoranın sahibi Alef; ülkenin en güçlü mafya liderlerinden Galen ve onun öz kardeşi olmasa da sağ kolu olan Devin; tıp eğitimini yarıda bırakmış zeki ve büyüleyici güzellikteki Tesla; onun güzel kardeşi Meryam ve Meryam'ın kırk yaşında bir üniversite hocası olan eşi Perit...
Ve bir de Deep Web'in karanlık
dünyasında köle ticaretinden uyuşturucuya kadar her türlü yasa dışı ağın içinde dolaşabilen, ülkenin en iyi korsanlarından biri olabilecek zekâya sahip ilias.
Birbirinden çok farklı hayatlara sahip bu
karakterlerin yolları kesiştiğinde ortaya merak duygusunu sürekli diri tutan güçlü bir kurgu çıkıyor.
Roman boyunca bazen zaten bildığımiz, bazen de daha önce hiç duymadığımız sinirbilimsel bilgiler hikayenin içine ustaca yerleştirilmiş. Yani kısaca sadece bir roman okumuyor aynı zamanda öğreniyorsunuz c
Her bölümün başına eklenmiş ünlü yazarların alıntıları da
güzel düşünülmüştü.
Hocamızdan okuduğum üçüncü kitaptı ve bir kez daha
keyifle okudum.
Tüm kitapseverlere keyifli okumalar.