·528 syf.····Okunma: 16 Mart 2026 14:57 Bazı kitaplar sadece kitap olarak nitelendirilmemeli. Bazı kitaplar vardır ki okuyup öylece bir kenara bırakamıyorsunuz. Bu kitapta tam öyle bir eser. İnsanlığınızı, merhametinizi, vicdanınızı yoklatan, derdim var deme sendeki derdi nimet sayan var dedirten bir kitap. Bizler çoğu kez yediğimiz bir şeyi beğenmezken, giydiğimizi bir daha giymezken onlara muhtaç olan ama yinede şükretmeyi öğrenmiş insanların varlığı ile yüzyüze getiren bir eser.
Okurken dayanamadığınız, insanın boğazını düğüm düğüm eden kısımları o coğrafyadaki çocuklar bizzat yaşıyor.
Doğduğun yer kaderindir..
Efraz... Romanın baş karakteri 12 yaşında minicik bir kız. Küçücük kalbinde dünya kadar ağır yükleri var. Okul çantası taşıması gereken omuzları keder ve dert yüklü. Bir gecede Türkiye'ye kaçacakları gece hem ailesi gözü önünde yakılarak katledildi hemde aynı anda çocukluğu elinden alındı.
Bir çocuğun hayatı üzerinden tüm çocukların hayatına değiniliyor kitapta. İnsanı parça parça eden ön yargıları yok eden bir eser. Her türlü duyguya girdiğiniz harika bir roman.