Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 14 Mart 2026 10:31 Meryem Soylu’nun kaleme aldığı *Baytar Hanım 1: Güriz*, askeri kurgu ve romantizmi bir araya getiren oldukça sürükleyici bir roman. Kitabı okurken hem duygusal hem de heyecanlı bir hikâyenin içine giriyorsunuz. Özellikle aşkın fedakârlık, sabır ve cesaret gerektirdiğini anlatması kitabı çok etkileyici kılıyor.
Romanın en güzel yönlerinden biri, karakterlerin duygularının çok güçlü bir şekilde aktarılması. Hikâyedeki aşk yalnızca romantik bir duygu olarak değil; aynı zamanda zorluklarla sınanan, mücadele isteyen bir bağ olarak anlatılıyor. Özellikle bir askeri sevmenin ne kadar zor ama aynı zamanda ne kadar anlamlı olabileceği çok etkileyici bir şekilde işlenmiş.
Yazarın dili oldukça akıcı olduğu için kitap hızlı ilerliyor ve sayfalar fark etmeden bitiyor. Okurken karakterlerin yaşadığı duyguları hissedebiliyorsunuz; bazı sahneler insanı hem mutlu ediyor hem de duygulandırıyor.
Genel olarak, *Baytar Hanım 1* benim çok beğendiğim bir kitap oldu. Hem romantik hem de heyecanlı bir hikâye arayanlar için gerçekten güzel bir roman. Duyguları güçlü şekilde hissettiren, akıcı ve etkileyici bir eser.