Kendilik Ülkesi / Rabia Yavuz
İnsanın okuyup bitirdikten sonra sağlıklı güçlü bir ruh haline kavuşmasını sağlayan ve içerisindeki egzersizler ile bunu destekleyen bir eser.
Samimi bir anlatıma sahip olduğu için sanki yazar ile karşılıklı oturmuş da sohbet ediyormuş gibi hissedeceksiniz. Okurken birçok satırlarında kendimi buldum.. ama şu anda o kitaba başlayan Aleyna değilim.
Ruhuma, bana iyi gelen bir eser oldu.
Günlerimiz öyle bir koşuşturma içinde geçiyor ki kendimize kulak veriyoruz daha çok çevremize göre şekilleniyoruz. Biraz durup kendi iç sesimize, kendimize kulak verip hayatımızı çevrenin hiçbir etkisi olmadan tekrar inşa etmeye, kendimizle barışmaya, belki de hiç tanımadığımız kendimizi ortaya çıkarmak istemez misiniz? Peki kendi hikayenizi yeniden yazmak?
"Kendimize söylediklerimiz, sandığımızdan çok daha güçlü bir etki oluşturur. Bazen cesaretimizi kıran başkaları değil içimizdeki küçük ama acımasız eleştirmendir." İşte bu acımasız eleştirmene ufak bir format atıyoruz eser ile...
Geçmişte yaşadığımız durumlar iyi ya da kötü bir tecrübedir, her biri bizim için ayrı bir ders niteliğinde olmalıdır. "Zaman geleceğe doğru akarken ancak geçmişe bakılarak anlaşılabilir." İşte ne ders çıkardığımızı bu şekilde kavrayacağız..
Geçmişe dönük kendimize sorular yönelterek..
Yeni bir ben ya da gizli kalan benliğimizi ortaya çıkaracağız.
Peki, siz kendinize dönmeye, ilmek ilmek yeniden kendinizi tanımaya ve daha sağlıklı ruha sahip olmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise Kendilik Ülkesi okunmak için sizi bekliyor. Fazla bekletmeyin, hayat kısa..
Sevgiyle ve kitapla kalın
@klinikpsikolograbiayavuz