2026 10. kitabı
Okunma: 14 Mart 2026 18:34
#Sessiz ~ #KitapYorumu “Burak, ben sinirliyim. Sana. Çok." Bari sesi birazcık sinirli çıksaydı. Zaten kelimeleri de yarım yamalak söyleyebildi. Adam gülüyor karşısında, haklı yani. "Bu mu çok sinirli halin?" dese vereceği cevap yok. Sinirli ama, sadece sarhoşluktan belli olmuyor işte. "Gülüp durmasana, konuşmaya çalışıyorum burada." Buz da o kadar iyi geliyor ki, hiç bırakmasa elini keşke. "Sen bana sinirli kalabiliyor musun, ben beceremiyorum sana sinirli kalmayı." Merhabalar, mutlu haftalar arkadaşlarım Öncelikle Kadir gecemiz mübarek olsun, dualarımız kabul olsun inşallah . Bugün Semra ablamın tavsiyesiyle okuduğum Sessiz kitabından bahsetmeye geldim. Ana karakterimiz Lâl, yıllardır ünlü iş insanı Haluk Varlı’nın şirketinde çalışan başarılı bir avukattır. Haluk Varlı aleyhine açılan taciz davasının hayatını baştan sona değiştireceğinden habersiz davayı üstlenir. Patronuna duyduğu güven ve mesleğinin verdiği kararlılık ile birlikte hafızasının karanlık odalarında kalan ve gün yüzüne çıkan sırlar Lâl’i epey sarsar. Üstüne üstlük duygusal yakınlaşma yaşadığı gazeteci Burak’ın, patronu hakkındaki davaya ilişkin çarpıcı detayları haber olarak kaleme alması bambaşka bir şok yaşamasına sebep olur. Haluk Varlı’nın taciz davası nasıl sonuçlanacak? Lâl’in hafızasındaki gün yüzüne çıkmaya başlayan sırlar nedir? Burak ile arasında neler yaşanacak? gibi birçok soru eşliğinde heyecan ve merakla okuduğum bir kitap oldu. . Sessiz kitabı konusundan da tahmin edeceğiniz üzere hayatın içinden yaşanmasını asla istemeyeceğimiz bir durumu ele alarak adının aksine susturulmuş kadınların sesi olmayı amaçlıyor. Yazarımız taciz edilen kadınların yaşadığı ruhsal ve fiziksel durumları o kadar başarılı yansıtmıştı ki hissederek okudum. Üzüldüm hatta kahroldum desem yeridir. Lâl’in kitabın başındaki tavırlarına anlam veremesem de konu ilerledikçe ortaya çıkanlarla onun gelişimini de görmek mutlu etti. Burak karakteri ise en sevdiğim karakterdi. Lâl’e davranışları, doğrunun yanında duruşu vs.. ben de bi Burak alabilir miyim lütfen. Daha fazla anlatıp kitabın havasını bozmak istemiyorum ama kesinlikle tavsiye ediyorum. Yazarımıza da böyle derin bir konuyu ele aldığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Umarım amacına ulaşır ve ses olmaya devam eder.
SessizRefika Ayşegül Uzun · Doğan Solibri Yayınları · 202582 okunma