2026 19. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 00:09
Daha önce Doğan Cüceloğlu’nun kaleminden birkaç kitap okumuş olsam da, Geliştiren Anne Baba benim için bambaşka bir kitap oldu. Bu kitabı okurken bir yandan çok şey öğrenirken, bir yandan da içimde farklı duygular dolaştı. Sayfalar ilerledikçe, keşke bu kitabı yıllar önce okusaydım diye düşündüğüm anlar oldu. Çünkü çocuklarım büyürken bazı konularda yetersiz kaldığımı fark ettiğim anlar beni derinden etkiledi. Ancak kitabın en kıymetli yanlarından biri de tam burada devreye giriyor. Doğan Hoca, ebeveynlere asla geç kalmadıklarını, farkındalığın her zaman yeni bir başlangıç olabileceğini öyle güzel anlatıyor ki… Kitap boyunca ebeveynliğin sadece bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir farkındalık ve gelişim yolculuğu olduğunu hissettim. Çocukların dünyasını anlamaya, onları gerçekten duymaya ve onların hayatında güvenli bir alan olabilmeye dair çok değerli mesajlar barındırıyor. Okurken surekli düşündüren, insanın kendi ebeveynliğini sorgulamasına olanak saglayan ama aynı zamanda umut veren bir kitap. Bana en çok hissettirdiği şey; Öğrenmek ve değişmek için hiçbir zaman geç değil.
Geliştiren Anne - BabaDoğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202110,9bin okunma