···Okunma: 17 Mart 2026 02:16 "Dirileri bilmek için, tanımak için onları ve İstanbul'u sevmek için evvela ölülerini bilmek gerekir. Ve her mezarın bir hikayesi vardır burada. Ve her hikaye aşk ile başlayıp ölüm ile biter bu şehirde." #alinti
Mehmet Akif Ersoy, nasıl da güzel anlatıyor; "Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı,
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı." dediği Milli Marşımızın mısralarında, topraklarımızın sadece bir kara parçası olmadığını kutsal bir emanet olduğunu.
Vatan için, hürriyet için, Allah aşkıyla kalplerinde imanla nice şehit var bu topraklarda.
Peygamber müjdesinden nasibini alan Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethiyle, çağ kapatıp çağ açtığı bir şehir olan İstanbul'da en mukaddes şehitlerimizin başında yeri alıyor. Nice Sultanlar, nice âlimler, nice Allah aşkıyla yanan insanlar.
Ve #fatihduman #dem kitabıyla "Telli Baba" yı anlatıyor bizlere. Beşeri aşktan ilahi aşka dönüşen aşkı o kadar güzel resmediyor ki satırlarında, "imanla paranın kimde olduğunu yalnız Allah bilir" demek geliyor insanın içinden.
Bu öyle ilahi bir aşk ki, duyanı öğreneni de pervane misali etrafına çeken bir ışık gibi. Kimsesiz Abdullah'ı Telli Baba, geziye gelen Benjamin'i Bünyamin'e çeviriyor.
Boğazın 4 bekcisinden biri olduğuna inandığımız, "Telli Baba," hakkında öne sürülen rivayetlerden yola çıkılarak yazılmış bir eser. Hem "Telli Baba" hakkında daha çok araştırma yapma şevki veriyor insana hem gerçekten topraklarımızın kutsallığını hatırlatıyor hem de "Aşkın" Allah istedikten sonra yer, zaman fark etmeksizin insanın yüreğini nasıl doldurduğunu anlatıyor. Ama şaire, şiirsel. Okurken o kadar çok alıntı yaptım ki, kitabı hep paylaşacağım sandım bir ara. Çok beğendim.
Yazarla aynı fikirde olduğum bir hususta şu ki; lütfen türbe ziyaretlerimizde hurafelere yer vermeyelim. O muhterem zatları da Hakk'a batılı karıştırarak rahatsız etmeyelim.
Çok severek okuduğum bu kitabı buraya bırakıyor ve herkese tertemiz aşkla dolan gönüller diliyorum. Siz yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Hadi yorumlarda buluşalım