Sevginin gücü :))
2026 10. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 06:13
Beyaz Diş; kurt ve köpekten meydana gelen bir melez. Kurt, insanın içindeki kötü tarafı, özgürlüğü ve vahşeti; köpek ise uysal, sevimli ve evcil tarafı ele alıyor. Aslında biz insanlarda da ikisi var. Mesele hangisini yaşattığın. İşte kitap tam olarak bunu, Beyaz Diş’in zorlu yaşam mücadelesi ile bizlere sunuyor. Aynı zamanda insan ile hayvan arasındaki bağı ince ince işliyor. Beyaz Diş bu mücadelede vahşi doğadan ve insanlardan yara alıyor ama asıl onda iz bırakan, insanlardan aldığı yaralar oluyor. Sevginin olmadığı bir ortamda büyüyor; sevginin ne olduğunu hiç bilmeden, tatmadan ilerliyor yaşamı. Bu yüzden hırçın, huzursuz ve saldırgan bir Beyaz Diş oluyor. Sonrasında sevgi ile tanışıp, sevginin etkisiyle meydana gelen değişim ele alınıyor. Aynı zamanda “zayıfı ez, güçlüye itaat et” düşüncesiyle insanlar arasındaki kapitalist sistemi de ele alıyor. Küçük Prens’te geçen “Bir çiçeği büyüten sevgi insanı değiştirmez mi sanıyorsun?” sözü burada da karşılığını buluyor. Çünkü Beyaz Diş’in değişimi sevgiyle oluyor. Çok sade, akıcı bir kitap. Olumsuz bir tarafı yok. Okuyacak olanlara iyi okumalar dilerim.
İnceleme
Beyaz DişJack London · Can Yayınları · 202495,7bin okunma