·200 syf.····Okunma: 17 Mart 2026 07:51 Açıkçası beğenip beğenmediğimi tam anlayamadığım bir okuma deneyimiydi. Öncelikle Latife Tekin'i kendi çizgisinden çıkıp yeni bir tarz denediği için tebrik ederim.
Metin Kikobaki isimli coin konusunda video yayın yapan ana kahramanımız etrafında dönüyor. Kahramanımızın annesi de tarot videoları çekiyor ve hatta Kikobaki'den daha fazla dikkat çekiyor. Anne- oğul arasında bir anlaşamama hali var. Kikobaki sıradan bir coin yayıncısı değil, o kapitalist sisteme meydan okuyan ve yoksulların yanında olan bir halk kahramanı (!). Metin boyunca da onun içinde bulunduğu sistemi eleştiren ve biraz da gelecek ile ilgili karamsar düşüncelerini okuyoruz.
Metin edebi açıdan çok güzel, Latife Tekin şiirselliğini döktürmüş yine. Ancak benim açımdan biraz dağınık. Ben okurken hikayeye çok giremedim, ki ortada bir hikaye var mıydı ondan da emin olamadım ve ilerlemekte zorlandım. Ancak kötü demek de metne haksızlık olur diye düşünüyorum. O yüzden bana çok hitap etmese de beğenenlerin de olacağına eminim.