2026 14. kitabı
Çizgili Pijamalı Çocuk benim gerçekten çok beğendiğim kitaplardan biri. Okurken içim sıkıştı, bazı yerlerde durup düşünmek zorunda kaldım. Çünkü anlatılan şey sadece bir hikâye değil, insanın vicdanına dokunan bir gerçeklik gibi hissettiriyor. En çok etkileyen şey şu oldu: Yahudi olsun ya da başka bir şey, hiçbir zararsız insana, özellikle de bir çocuğa bunların yapılmaması gerektiğini çok net hissettiriyor. Kitap bunu bağırarak değil, çok sade ama vurucu bir şekilde anlatıyor. Belki de bu yüzden daha çok etkiliyor. Karakterlerin çocuk olması ayrı bir ağır his bırakıyor. Çünkü onlar olan biteni tam anlamıyor ama okuyan kişi her şeyin farkında. Bu da insanın içini daha çok acıtıyor. Sonu zaten… insanı sessiz bırakıyor. Filmini de izledim ve gerçekten çok beğendim. Kitabın verdiği duyguyu iyi yansıtmıştı. İzlerken ağladım, çünkü bazı şeyleri görmek okumaktan bile daha ağır geliyor. Kısacası bu hikâye bana şunu çok net hissettirdi: İnsanlık bazen çok acımasız olabiliyor ve bunun bedelini en masumlar ödüyor. Bu yüzden unutulmaması gereken bir hikâye.
Çizgili Pijamalı ÇocukJohn Boyne · Tudem Yayınları · 202150,6bin okunma