Neden dark academia kurgularını sevdiğimi bir kez daha hatırladım
2026 16. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 14:58
Bu yılın en iyi karanlık akademi/gizem/gerilim kitapları arasına girebilecek o kitap! Karanlık akademi atmosferinin psikolojik gerilimle ustaca birleştiği, ne tahmin ederseniz edin ters köşe edildiğiniz bir kurguyu düşünün. Seçkin bir üniversite çevresinde şekillenen, aidiyet ihtiyacı, sosyal statü kaygısı ve dışlanma korkusu gibi temaları işleyen, kapalı sosyal yapılar ve bu yapıların içindeki görünmez güç dengelerini odağına alan inanılmaz sürükleyici bir hikaye. Kitap, sayfaları arasında sadece gizem ve sırlar ağı örmekle kalmıyor, sizi de anlattıklarına suç ortağı ediyor. Bir yere ait hissetmek için ne kadar ileri giderdiniz? Bence kitabın en dikkat çekici yönü, gerilimi yüksek olaylardan çok karakterlerin iç dünyası ve sakladıklarıyla ilerlemesi oldu. Devamlı zamanda geriye gidip ileri atlaması, sizi tam bir ipin ucunu yakalayacakken yine her yerin düğüm olması durumuna sokuyor. Her yeni bilgiyle güven duygum biraz daha azaldı ve kitabın sonuda kendimden bile şüphe etmeye başladım hahahs Belki 100 sayfa kadar daha kısa olabilirdi - ama dark akademi/gizem kitaplarının kaderi hep biraz fazla uzun olmak sanırım. Gizli Tarih’i maalesef pek beğenmemiş biri olarak - inanılmaz fazla uzun olması sebebiyle kitabın sonunun gerektiği gibi bitirilememiş olmasıydı - Yalanlar Cemiyeti bana çok iyi hissettirdi. Bana neden dark akademi kurgularını sevdiğimi bir kez daha hatırlattı.
Yalanlar CemiyetiLauren Ling Brown · Yabancı Yayınları · 202627 okunma