2026 28. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 20:22
Karanlıktan Aydınlığa kitabını okumak istediğimde hakkında çok yorum bulamamıştım. Ben yorumlayayım okumayı düşünen, kitabı araştıran kardeşlerim için. Kısa ama yoğun cümleleriyle okuru yormadan derin düşüncelere sevk eden bir eser. Kitap boyunca karşıma çıkan ifadeler sade olmasına rağmen oldukça etkileyici ve tesirliydi. Eserde birçok cümle, üzerinde durup düşünme ihtiyacı hissettiriyor. Okurken hızlı ilerlemek yerine, sık sık durup sorgulama ve anlamlandırma isteği doğuyor. Bu da kitabı sadece okunup geçilen bir metin olmaktan çıkarıp, içsel bir yolculuğa dönüştürüyor. Ama kitabın yapısal anlamda zayıf bulduğum bir yönü var. Yaklaşık 200 sayfa olmasına rağmen, sayfalarda oldukça az cümle yer alıyor. Eğer cümleler daha bütünlüklü bir şekilde ardışık olarak sunulsaydı, eser belki de 40-50 sayfalık bir metne dönüşürdü. Bilinçli yapılmış muhtemelen bir sayfada verilen yazının az olması okuyucuyu frenlemek için durup düşünmesi için olduğunu düşünüyorum. Karanlıktan Aydınlığa, içerik olarak güçlü, düşündürücü ve etkileyici bir eser. Biçimsel tercihleri herkes için aynı etkiyi yaratmayabilir; ancak anlam derinliği arayan okuyucular için kıymetli bir kitap
Karanlıktan AydınlığaA. Helwa · Nefes Yayınları · 20244 okunma