2026 16. kitabı
YAN KARAKTER #kitapyorumu "Seni sen olduğun için sevdim, sevebildiğim için. Her şeyinle. Zehir gibi aklınla ve gizlemeye çalıştığın karanlık tarafınla." Aviva Malkin, yaklaşık dört yıl önce gizemli bir şekilde en sevdiği kitabın dünyasına ışınlanır. Bu evrende ana kahraman değil, sadece bir yan karakterdir. Kendi dünyasına geri dönebilmesinin tek yolunun, kitabın orijinal hikayesindeki mutlu sonun gerçekleşmesini sağlamak olduğuna inanır. Bu yüzden olayların gidişatına müdahale ederek her şeyin kitabın sonuna uygun ilerlemesi için çabalar. Ama tahmin edemeyeceği şey kötü karaktere âşık olacağıdır. Büyücüler, şifacılar, gündüzleri sakin ve huzurlu olan, geceleri etrafını çevreleyen dağlardaki on iki geçitten birinin rastgele açılıp o geçitten çıkan yaratıklarla kaosa boğulan Kayven dünyası. Bu bir kitap evreni ve kitabın içinde bir yan karakter olarak uyanıyorsun? Kurgusu çok içine çekiyor! Bir yan karakterin hikayeyi tamamen değiştirmesi ve kötü karaktere aşık olması tam sevdiğim türden bir ters köşe. Arka kapak yazısı bile kalbimi hızlandırdı. 'Çoktan yazılmış bir hikâyeyi değiştirebilir misin?' sorusu çok etkileyici. Ana karakterin kötü adamı kurtarma zorunluluğu hikayeye farklı bir derinlik katmış. Mutlu sonun tanımını karakterlerin kendi kararlarının belirleyecek olması ise ayrı merak uyandırıcıydı. Bir karakterin 'kötü' olarak yazılmasına rağmen sunduğu o centilmenlik ve yarattığı çekim gücü... Rahsan Zev’in hikâyedeki rolü belli olsa da, o anın büyüsüne kapılmamak ne mümkün ayrı bir etkileyiciliğe sahipti. Asıl hikayenin ana karakterleri farklı olabilir ama bu hikayeninki sizsiniz arkadaşlar bunu bir kabullenelim lütfen. Aviva kitabın sonuna doğru üzücü şeylerden bahsediyor ama bazı şeylere müdahale ettiğinden gidişatı da değiştiriyor bu sebeple o bahsettiği finalin yaşanmayacağını umuyorum. İkili olarak onları okumayı gerçekten çok sevdim, kimyaları çok iyiydi. Aviva'nın Rahsan'a yaklaşımını da çok beğendim. Rahsan ne kadar bir maske takarsa taksın Aviva o maskesinin altındaki asıl benliğini gördü ve onu olduğu gibi sevdi karanlık tarafıyla da. Yan karakterlerin de bir şansı hak ettiğini kanıtlayan heyecan verici bir hikayeydi şimdiden devamı için sabırsızlanıyorum.
Yan Karakter 1Sareinn · Guardian Yayınları · 2026144 okunma