2026 14. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 00:00
️ Salveeeeeeeee 🪽 ​Hizmetçi serisiyle hayranı olduğum bu yazarın dünyasına, şimdi de Mahkûm ile devam ediyorum. Kesinlikle Freida McFadden’ın kalemine Mahkûm oldum diyebilirim bu kitap yazarın en beğendiğim eserleri arasında yerini çoktan aldı bile... Gelelim Konusuna; ​Brooke Sullivan için hayat, 11 yıl önce yaşanan o travmatik geceden sonra hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. Ekonomik zorunluluklar onu doğup büyüdüğü kasabaya geri getirdiğinde, kendini yüksek güvenlikli bir cezaevinde hemşire olarak çalışırken buluyor. Ancak bu sadece bir iş başlangıcı değil; çünkü orada, bizzat kendi ifadesiyle müebbet hapse mahkûm ettirdiği lise aşkı Shane Nelson ile karşı karşıya geliyor. ​ ​Brooke’un dünyası; biricik oğlu Josh’a olan sonsuz sevgisiyle, geçmişten gelen tanıdık yüzlerin yarattığı o huzursuzluk arasında sıkışmış durumda. Bir yanda güven veren Tim, diğer yanda ise nefesini ensesinde hissettiği Shane... ​Brooke geçmişte ondan can havliyle kaçmış, onun bir canavar olduğuna inanmıştı. Peki ya şimdi? Shane bambaşka bir hikaye anlatırken, Brooke bildiği her şeyi sorgulamaya başlıyor. İnsan hafızasına ne kadar güvenebilir? En büyük tehlike, aslında en güvendiğimiz kişinin arkasına mı saklanıyor? ​ ​Özellikle kitabın sonlarına doğru taşlar öyle bir yerine oturuyor ki, yazarın kurguyu en baştan nasıl ilmik ilmik işlediğini net bir şekilde görüyoruz. Başlangıç ve bitiş arasındaki o görünmez bağ, hikayeye bambaşka bir derinlik katmış. ​Dürüst olmak gerekirse; yazarın tarzına ve olayları bağlama şekline artık o kadar hakim olmama rağmen beni yine şaşırtmayı başardı. Olayların nereye evrileceğini çok önceden hissettim ama bu kadarını beklemiyordum. McFadden’ın o sürükleyici dünyasında Brooke’un mücadelesine eşlik etmek güzel bir deneyimdi. ​Kitapla Kalın #okurdunyasiiyorum #mcfadden #mahkûm
MahkûmFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20242,708 okunma