İslam inancına göre şirk nedir?
Müşrik kime denir?
Şirk; Allahın varlığı yanında onun ortağı olduğunu kabul etmek, başka tanrılara inanmak ve Allah’tan başkasına ibadet etmektir.
Şirk ile ilgili;
1)Allahın zaatında sıfat ve fiillerinde ona ortak koşan kimselere denir ve o kimselere "müşrik" denir.
2)şirkin asıl sebebi; korku ve ümit duygusunun tek olan Allah'a yönelememesidir.
3) Allaha yakınlık elde etmek amacıyla ulûhiyette bir takım varlıkları aracı kabul etmek manasına gelen " şirk-i takrib'dir".
4)şirk çeşitlerinden birisi de; Allahtan başka varlıkları sevmede ve onlara saygı göstermede aşırı gitmek suretiyle gerçekleşir.
5) İslam akâidinde; Tanrının birden fazla ilâhtan oluştuğuna inanmak " şirk-i teb'iz olarak adlandırılmıştır.
(Kitapta konuları öyle detaylı açıklamış ki bir kısmını derleyip yazdım. Lakin, yazamadığım çok daha fazla detaya hakim bir kitap.
Akıllardaki sorulara çok güzel değinen ve belki bir sorunun cevabını düşünürken diğer sorularımıza ışık tutan cevapları barındıran bir kitap olmuş gerçekten. Yazımını, anlatımını bu yüzden beğendim ve olabildiğince bilgileri paylaşmak istiyorum inşallah ️)