·160 syf.····Okunma: 18 Mart 2026 17:58 Kitabın konusu: Dört kız arkadaşın ortaokuldan liseye uzanan hikayesini anlatıyor.
Öncelikle kitap hikaye bakımından güzeldi ancak eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Yazar kendi notunda da belirtmiş bunu zaten ama madem bu durum belliyken neden eksikliklerini tamamlamadan yayınlamaya karar verdi anlayamadım. Buna rağmen kitap akıcı ve kızların hayatları birbirinden çok farklı. Yine de yarım kalmışlık hissi duydum. +12 bir kitaptı.
Spoiler olabilecek yorumuma gelirsek kitapta eksik olan en önemli şey zamanın bilinmemesiydi. Bir türlü yaşanan şeylerin ne zaman olduğunu anlamadım. Son kısımlarda sadece bazı şeyler yerine oturdu. Bir de Eunji'nin Haein'i nasıl affettiğini ve neden affettiğini anlayamadım. Yani kız sonuçta seni okulun terasına kitledi. Ve onun yaptığı da bu kadar belliyken bu arkadaşlığı bozan bir şey değil mi ya da yazar sadece Eunji'nin acıklı bir hikayesi olsun diye mi yazmış, anlamadım. İçlerinde en sevdiğim kız Eunji oldu. Soran çok boş hissettirdi, Haein'in değişik huyları ve baba sorunları vardı, Dayoon ise hikayesine en çok üzüldüğüm kişi o oldu. En çok onun hikayesini derinden hissettim.
Kısacası ben kitaba karşı nötr kaldım. O yüzden tavsiye konusuna girmeyeceğim. Bugünlük yorumum bu kadar, kendinize iyi bakın!