hayat sırrının suyunu çeşmelerde bulamazsın.
“Yürümek yeterlidir, sadece yürümek. Davet edilenler yolu bulacaktır.” hayatın öngörülmezliği üzerinde pek çok düşüncem var idi. son zamanlarda hayatım bunu bana daha da gösterdi. vâr olacağını sandıklarımızın yok olması için de çabalayabiliriz nitekim hayat insanı yoğurur ve bazı ham elmaları bu turtaya eklemeni istemez işte orada güzel elmaları seçmek senin görevindir. vakti gelince varmak için çok koştuğumuz yerlerden zarafet ve sükunet ile ayrılmayı, ekip de biçemediğin her toprağı bir güzel çapalayıp gübreleyerek bakım yapmakta görevindir. nasıl ki hayat imtihandır lakin rabbinin nimeti pek çoktur. hamdolsun… her karlılaşma bir rızık ve nimettir. o gün yanlış otobüse binmeseydim ve Allah yolumu evirip çevirmese idi ben şimdi nasıl ola ki memnuniyet duvarlarına özenle yaslanırdım? iyi insan rızıktır ve her şey Allah’tan gelmiştir. hayat sırrının suyunu çeşmelerde bulamazsın küçük kuş. gerekirse susuz kalacak, su diye iki tepe arasında koşacak, kalbin acı ile horlanacak… ve su öyle akacak ki zem… diyeceksin. şükrünü layıkıyla etmek nasip olsun. insanın iki günü pek farklı olabilir. bir gün yoksunlukla uğraşırsın diğer gün rabbim bu benim beklediğimden de fazla dersin ki dedin yavru kuş. elbet gidecektin, yaralanacak hatta zorlanacaktın bunlar olmasa sen nereden bilirdin hayatın inceliğini? daha kendin evde saklanırken diğer kuşlara nasıl kol kanat olurdun? sen kanatlarını yetiştirmek için o gün karar verdin ve yuvadan uçtun. öyledir ki kurduğun yuva doğduğun yuvadan pek farklı pek güzel.
Öne Çıkan Yorum
Hayatın insanı yoğurması ve bazen seçemediğimiz şeylerin bizi şekillendirmesi… bunu o kadar güzel anlatmışsın ki. 🥹🫂🤍