Bir Düğün Sorunsalı
2026 5. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 16:09
Kitabı okumadan önceki ve sonraki kişi olmadigim nadir kitaplardan. Bir düğün ortamı bu kadar mı gerçek yansıtılır. Şimdiye kadar düğünlerde bir şeyler beni hep rahatsız ederdi. Yapmacık haller, gösteriş, birbirlerini suzmeler, dedikodu ortamları vb. bunların hepsi vardı ama bu kadar farkına vararak bu ortamların resmini çıkarabilmek, her karakterin bu kadar güzel iç çözümlemesini yapmak işte inanılmaz bir yetenek bu, kalemine sağlık Adalet Ağaoğlu. Kitabın icerigine gelince düğünde bu sefer ilk kitaba damgasıni vuran Aysel yok. Daha çok Ömer ve Tezel odaklı ilerliyor. Ayselin 30 larin sonlarında başlayan hikayesi bu kitapta 70 döneminin siyasal fotografini da olabildiğince ortaya koyuyor.Diger kitapta karakterleri ve görüşleri az çok belli olan İlhan ve Aysel artık birbirine tamamen tahammül edemez durumdalar bu sebeple Aysel düğüne gelmeyi reddetse de Ömer ve Tezelin İlhanın kızı Ayşen'in hatırına geldikleri düğünde onlar için her şey o kadar çekilmez ki biz de onlarla beraber bu sahte ortamda buruk bir surat ifadesi ile geziyoruz. BiraZ Ömer, biraz Tezel, biraZ Ayşen ve diğerleri oluyoruz. Biraz da Aysel olmak isterdim açıkçası. Ömer'in gözünden bakınca Aysele biraz kızmış olabilirim. Ömer'e karşı bu kadar duyarsız olmasinin sebebini çözemedim onun gözünden bunun cevabını merak ediyorum, üçlemenin son kitabı çok begenilmese de gözümde Ayseli haklı çıkarmaya da çok ihtiyacım olduğu için okuyabilirim gibi geliyor. Sonuç olarak bayıldım. Hızlı okunan bir kitap değil okumasi biraz zaman alabiliyor, zaten almalı ki kitapta yabana atılacak bir sözün olmadığı anlaşılsın.
Bir Düğün GecesiAdalet Ağaoğlu · Everest Yayınları · 20212,897 okunma