En sevdiğim klişelerden biri, rakipler arasında filizlenen aşkı okumak. Genelde karakterlerin birbirlerine duydukları nefretin sebebi bu tür kitaplarda aynı çıkıyor ve bu yüzden merak seviyem epey düşük oluyor ama yine de okumayı seviyorum.
Bu kitaba, sürekli yeni kitaba başlayıp devam edemeyip yarım bıraktığım bir zaman aralığında başladım ve ilk iki gün 20 sayfa kadar anca okuduktan sonra üçüncü gün bir de baktım ki 300'lerdeyim. Aşırı akıcıydı ve muhtemelen okuyamama problemi çekmediğim bir sürede elime almış olsaydım tek günde bitirirdim. Sırf bu yüzden bile kitaba 9 puan vermeyi düşünüyordum hatta ama son kısım bende bir tık hayal kırıklığına sebep oldu. Yani son 100 sayfa kala karakterlerin mutlu mesut olması zaten kötü olayların geleceğini belli ediyordu ama yaşanan olay çok absürt geldi bana. Yani son 100 sayfa olmasaydı 9'luk bir kitaptı benim için. Ancak Aiden'in tavırları beni irrite etti.
(Buradan sonrası spoiler içerir!
Aiden sonuçta o yarışmaya Rosie'den önce girmiş. Derdi para olmayabilir ama annesi için başarılı olmak istemesi de çok olağan. Ancak Rosie kendisine bu yarışmadan bahsettiğinde susması, Rosie onun da yarışmaya katılması gerektiğini söylediğinde 'bakarız' diye geçiştirmesi çok saçmaydı. Yani bir de arka planda gitmiş yarışmadan çekilmek istediğini söylemiş, bunun için çabalamış. Bunca aksiyonla uğraşmadan direkt Rosie'ye durumu anlatsaydı, yarışmaya çoktan katıldığını söyleseydi de son 100 sayfadaki saçma ayrılık şeyini okumasaydık ne olurdu? Hayır bir de kız gerçekleri öğrenip karşısına geçince bu durum çok olağan bir şeymiş de Rosie abartıyormuş gibi davranıp kıza resmen saçma sapan şeyler söyledi ki çoğu ağırdı. Söylediği sözler için çook sonradan özür dilese de hiç geçmedi bana. Sevmeyi bilmediğinden böyle davrandığı yazılmıştı ama bunun sevmekle alakası yok bence ya. Karşındaki kişinin haklı olduğunu bilirken gerçekleri söylemek yerine ona hakarete varan laflar ediyorsan sende bozukluk var demektir. Rosie'nin Aiden'ı bu kadar kolay affetmesine de sinir oldum açıkçası.
Her neyse, Aiden'e olan sinirimi ortaya döktüğüme göre son birkaç şey söyleyip yorumumu bitiriyorum. Romantik, çerezlik, sadece kafa dağıtmak ve iyi vakit geçirmek isteyenler için önerimdir. Büyük bir beklentiye girmezseniz hem severek okur hem de kısa sürede bitirebilirsiniz.