2026 26. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 21:14
#beautifulugly Merhabalar Edgar’ın müritleri!taş kağıt makas ile bizi mutlu eden çok sevdiğim bir yazar ile geldim.#alicefeeney bu sefer #güzelçirkin kitabıyla bizimle. şimdi öncelikle kapak çalışması harika olmuş. son zamanlarda kapağında ada görseli olan kitapları ayrı seviyorum. gerilim kitabında harita görmek de ayrı mutlu etti. haritalı kitapları okuması ayrı keyifli. çünkü zihninizi harekete geçirmesi gereken bir içeriğe sahip olduğunu biliyorsunuz. kitabın konusuna gelirsek, Başarılı bir yazar olan Grady Green ile gazeteci eşi Abby mutlu bir çift. Abby bir gün yolda yardıma ihtiyacı olduğu için bir yabancının yardımına koşar fakat bir daha Abby'den haber alınamaz. Grady, Abby’siz hem ruhen hem de maddi olarak çökmüş bir hâle gelir; yazamaz, uyuyamaz, hayatı darmadağın olur. Eşi bir yıl sonra hâlâ bulunamamıştır. Uzun süren karanlık günlerin ardından, ıssız bir İskoç adası olan Amberly adasında yazması için teklif gelir. Grady, yanında köpeğiyle adaya gider, ama beklediğinden çok farklı bir ortam vardır. ada sessiz, kuşsuzdur, telefon ve ulaşım yoktur, halk neredeyse tamamen kadınlardan oluşmaktadır. Grady burada Abby’ye benzer bir kadın görür ve aklının bir oyunu mu olduğunu anlayamaz. Grady'nin çaresizliği ve kırılganlığı oldukça iyi yansıtılmış. Abby cesur, meraklı, mesleğine tutkuyla bağlı bir gazeteci olarak karşımızda. Ama kitap ilerledikçe ikisi hakkındaki fikriniz sürekli değişime uğruyor. zamanla neyin gerçek neyin yalan olduğu da karışmaya başlıyor ki yazar bunu kitaplarında sıklıkla kullanır. Ada da oldukça ürkütücü yaratılmış. adadaki kadınlar sessiz ve gizemli adanın genel vaziyetiyle örtüşüyor. Kitap özellikle kısa bölümler, hoş hissettirmeyen ama tanıdık korkular, belirsizlik hissiyle ilerliyor ve oldukça akıcı. Ada atmosferiyle birlikte, yalnızlık, kayıp ve manipülasyon duygularınıhissedebilirsiniz. Adadakiler hem normal hem de bir gariplik varmış gibi hissettiriyor. Sessizlik, izole ortam, gerçeklik algısının bozulması ve sürekli bir gözetlenme hissi okuma boyunca içimde huzursuzluk oluşturdu. Hikâye ilerledikçe kimin doğru ya da kimin yalan söylediğini ayırt etmek zorlaştı. Güvenilmez anlatıcı tekniği de belirgin. #unreliablenarrator kapalı oda gizemi olarak adlandırılacak durumlar var #lockedroommystery izole bir ada olması bu durumu yaratıyor. yine #psikolojikgerilim sevenler için güzel bir kitap. Eğer gerilim, gizem ve psikolojik havası sevenlerdenseniz kaçırmayın.
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,893 okunma