2026 7. kitabı
İnsanların kaderine üzülmeyi bırakalı yıllar olmuştu, neticede yaradan ben değildim, üzülmek çözüm değildi. Ta ki Acibe’nin yaralarına dokunana kadar… Nefis bir kurgu olmasının dışında, insanlığın hep kanayan yaralarına dokunması ürkütücü derecede gerçek . Pek çok şeyle tatlı tatlı yüzleştirip sarsıp geçti. Hep savunduğum herkes anne olmamalının gerçeğini okumak üzücü. Zorbalığın küçücük bir kalbi nasıl paramparça ettiğine içli içli ağlarken, bazı genç adamları alnından öpesim geldi. Aslında hayat hiç karmaşık değil. İyi insan olmak öyle kolay ki kötülük yapmak daha zor ve yıpratıcı. Bazı etik değerleri yok saymak bir aileyi paramparça bir enkaza çevirirken aynı okla yaralanan iki küçük kalp birbirine şifa oluyor biri yorulana kadar. Trajikomik sonu okuyunca içten bir: “Oh be!” demedim dersem yalan olur. Esra’m sen hep yaz, kelimelerin bitmesin 🩵 Ben dün gece kendi isteğinle öldüm. Yaşayan her insan kadar pişman ve ölen her insan kadar eksik işte. 🩵 Ben bir kere öleceğim, ya yaşayanlar, bir intihar kaç ölüm? 🩵Öyle sıradan, öyle herkes gibi öyle yabancı… 🩵 Sandım lakin sanmak ne fena bir cadı. Her şeyi yoluna koydum dediğim anda böyle pat diye bir cenazede buldum kendimi. Beni ittiğin kuyudan ölmeden çıkabilecek miyim acaba? 🩵 Parasının yettiği her şey kadardı annem. 🩵 Sevmek büyük imtihan. 🩵 Şimdi gitmeliyim. Günün birinde ‘benden bu kadar’ diyebilecek miyim diye düşünür dururdum. İşte şimdi diyorum Nazenin, ‘benden bu kadar’. Beni hep yüreğinde taşımanı istemiyorum çünkü yürekte taşınanların bir yük olduğunu kepaze bir yaşam sürerek anladım. Sen beni anla ve hatırına geldiğim vakitlerde gülümse kafi. Biliyor musun, seni çok özledim… 🩵 Parçalarıma ayrıldım ve sonra yanlış yerden birleştim. 🩵 Birdendire altüst olan dünyamın, altı mı üstünden daha hayırlı yoksa, üstü mü altından huzurlu bir türlü karar verememiş olmanın ikilemindeyim. 🩵 Bir masal, perisini kaybetmediyse eğer. Bu mutlaka cennetini şaşırmış bir huri. Sana kambur diyen dili kessinler! #gkyzktpasu #iyikikitaplarvar #okudumbitti @es.ra.kahya
Bir İntihar Çok ÖlümEsra Kahya · İletişim Yayınları · 2026481 okunma
Asu'm 🤍 😇