Kitabı ilk elime aldığım zaman ismi birşey çağrıştırmamıştı,kelime anlamını bilmiyordum.Açıkcası siyasi mi acaba bile dedim Gelin bakalım ne demekmiş
"Pentimento" hem İtalyancada "pişmanlık" demektir; hem de bir ressamın yaptığı bir tablonun üzerine bazen kısmen bazen de tuvalin tamamını kapsayacak şekilde yeni sahneler resmetmesidir.
Kendi kimliğini inşa etmek üzerine fazlasıyla kafa yoran; hayattaki tek akrabası annesi ile hayatının tamamını geçirmiş olan Can'ın yeknesak yaşamı, ilk görüşte vurulduğu İklim ve karşısına eş zamanlı olarak çıkan babası sayesinde bir anda değişir.
Kendi yaşamına, annesine ve babasına dair bildiği hemen her şey bir yalana dönüşmüş olan Can, İklim'i kazanmaya çalışırken çıktığı yolda, ailesinin derin, korkutucu ama kendi kimliğini oluşturmasını sağlayacak sırlarına erişeceğinden bihaberdi.
Can ve annesinin hikayesi diyebilirim.
Ben annesini çok güçlü bir karakter olarak gördü.Mert ile olan arkadaşlıkları takdire şayandı. Can ' ın eski aşkları , annesinin hayatı , babasının sorumsuzluğu , diğer aile fertleri ile olan tanışma anları hepsi çok ama çok güzel anlatılmış , aşırı akıcıydı .
İklim'e olan aşkı ve sonradan şaşırtan durum Spolier vermek istemem . Kitabı okurken hep yanıldım hep ters köşe oldum inanılmaz güzeldi .
Kesinlikle #okuyunpostudur