2026 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 00:00
Her şey ünlü ressam Alicia Berenson’ın, dışarıdan kusursuz görünen hayatını bir gece kocasını beş kurşunla öldürerek yerle bir etmesiyle başlıyor. Ancak asıl gizem, Alicia’nın o geceden sonra tek bir kelime bile etmeyerek devasa bir sessizliğe gömülmesinde saklı. Onu konuşturmaya ve bu karanlık suskunluğun ardındaki gerçeği çözmeye kararlı olan adli psikoterapist Theo Faber, Alicia’nın zihnine sızmaya çalışırken aslında kendi sınırlarını da zorlayacağı tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Normalde upuzun kitap listemden dolayı dışarıdan gelen önerilere pek yer açamam ama bu sefer bir arkadaşımın tavsiyesiyle istisna yapıp doğrudan bu gizeme daldım. İyi ki de o kuralımı bozmuşum; hikaye beni ilk sayfadan itibaren adeta kendi dünyasına hapsetti. Kitabı okurken kendimi resmen bir dedektif gibi hissettim. "Bu nasıl olabilir?", "Şu karakterin rolü ne?" diyerek zihnimde sürekli parçaları birleştirmeye, kendi içimde gizemi çözmeye çalıştım. Yazarın hikayeyi Theo’nun anlatımı ve Alicia’nın günlükleri üzerinden paralel ilerletmesi tempoyu hep zirvede tutuyor. Özellikle son sayfalara doğru o gizem yavaş yavaş çözülmeye başladığında resmen "Ne! Nasıl yani?" diyerek donup kaldım. Taşlar yerine oturdukça şaşkınlığım katlandı; her şeyi çözdüğümü sandığım o anda gelen final beni gerçekten sarsmayı başardı. Genel olarak bu tarz kitapları okuyan biri değilim, belki de bu yüzden kurgu beni bu denli içine çekti. İncelemelere göz attığımda beklentisi karşılanmayan bir kesim olduğunu da gördüm; ancak ben kesinlikle kitabın hakkını teslim eden o büyük çoğunluğa katılıyorum. Tahmin edilemez yapısı ve son ana kadar diri tuttuğu merak duygusuyla Sessiz Hasta, benim için son zamanların en etkileyici okuma deneyimlerinden biri oldu. Alex Michaelides
İnceleme
Sessiz HastaAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 202312,7bin okunma