2025 6. kitabı
Kuzey Kutbu'nun ayak basılmamış bölgelerine, maden aramaya giden binlerce adam ve yolculukları boyunca, onlara eşlik eden yüzlerce köpek... Bu adamlar köpek istiyordu ve istedikleri köpekler, ağır köpeklerdi; güçlü kaslarıyla zorlu işleri yapabilecek ve onları koruyabilecek köpekler... İşte tam bu sebeple yolculuğu dahil edilen Buck... Buck, Yargıç Miller'in ayrılmaz yoldaşı ve evinin en sevimli köpeği... Bahçıvan yardımcılarından Manuel'in, kendi çıkarları uğruna Kuzey kutbuna giden adamlara gizlice satmasıyla başlar Buck'un yeni hayatıyla mücadelesi. Acının, şiddetin, liderlik savaşlarının olduğu ortamda bulur kendini. Bir köpeğin, evcil ortamından vahşi yaşama geçişini okusakta, insanların kendi hırsları ve çıkarları için neler yapabileceğini de ele almış yazar. Son zamanlarda beni etkileyen kitaplardan oldu. Birçok sayfasını duygulanarak okusamda Buck ile tanışmak güzeldi... Demek burada işler böyle oluyordu. Adil oyun diye bir şey yoktu. Bir kere yere düştün mü sonun geldi demekti. Eğer öyleyse, o da hiçbir zaman yere düşmeyecekti. #alıntı Merhamet, daha nazik iklimlere has bir şeydi. #alıntı Gördüğü günlerin sayısından ve içine çektiği nefeslerin toplamından çok daha yaşlıydı. #alıntı
Vahşetin ÇağrısıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202443,3bin okunma