···Okunma: 16 Kasım 2025 08:38 Ah şu kediler! İstanbul’u sevme nedenim. Onlar da olmasa çekilecek şehir değil. Kedilere olan bu düşkünlüğümden sebep, kedili kitaplara ayrı bir sempatim var. Japon yazar Sosuke Natsukawa’nın ‘Kitapları Kurtaran Kedi’ kitabından bahsetmeden geçmek haksızlık olur. Adında hem ‘kitap’ hem de ‘kedi’ var. Muhteşem bir kombinasyon. Masal tadında bir kitap. Natsukawa’nın uluslararası ün kazanmasını sağlayan bu kedili kitabı keyifle okudum. Yazarın modern dünyanın hızlı tüketim, yüzeysellik ve faydacılık anlayışına karşı yazdığı, kısa ama yoğun alegorik romanı damakta farklı bir tat bırakıyor. Karşılaştığım her kediye, “Bana bir mesaj getirmiş olabilir mi?” diye bakarken buldum kendimi. Hoş, ben kedilerle hep konuşurum da henüz benimle konuşanı çıkmadı. Kitapları Kurtaran Kedi, bana bir umut vermedi desem doğru olmaz. Okuru mutlu eden kitap sayısı çok azdır. Sırf bu yüzden, okunmayı hak ediyor bence. İşte bu sevimli kitaptan bir alıntı: “Ne ölçüde iyi yapılmış olursa olsun, sahte olan sahtedir.” (s. 164)