Kitap konu olarak üniversiteden yeni mezun genç bir hekimin küçük bir köyde yaşadığı olayları anlatıyor. Öğrencilik yıllarında hocalarından, kitaplardan öğrendiği bilgileri tek başına sorumluluk alarak uygulamak doktorumuzu epey zorluyor. Hatta bazı tedavileri ilk kez bu köydeki hastalar üzerinde deneyimlemiş oluyor. Yani bir yandan aldığı eğitimin hakkını vermeye çalışırken bir yandan da yeni şeyler öğrenmeye devam ediyor.
Kitabın yazarını araştırdığımda tıp fakültesi mezunu olduğunu öğrendim ve açıkçası çok da şaşırmadım. Çünkü kitapta hastalıklar ve tedavileriyle alakalı bilgilerin bir tıbbiyelinin kaleminden döküldüğü belli oluyor. Zor vakalar karşısında doktorun yaşadığı çaresizlik, stres ve korkular da harika şekilde işlenmiş. Gerek olay örgüsü gerek duygu yoğunluğu açısından oldukça etkileyici bir eser. Sadece hekimlere değil tüm meslek gruplarından okurlara yeri geldiğinde cesaret ve fedakarlığı en üst noktada yaşamaları gerektiği mesajını veriyor. Yeni mezun bir yıllık genç bir öğretmen olarak ben de Doktor Bomgard'dan kendime kıymetli mesajlar aldım.
Tüm okurlara öneriyorum...