Cümle Göğün Mavisi
2026 27. kitabı
Ayhan Koç'a ait okuduğum bu ilk kitabını gerçekten sindire sindire okumaya çalıştım. Hiç bitsin istemedim.Her okuduğum kitapta olduğu gibi kendimi direkt olayların içinde buldum. Karakterler ile olayların içine dahil oldum.Kitap oldukça çok katmanlı, kendini bırakmadan okutan, dilinin son derece güzel kullanıldığı ve derinliği olan bir postmodern roman olarak karşımıza çıkıyor.İhanete uğramış bir kocanın kendisiyle ve hayatla olan muhasebesi Türkiye'nin siyasi ve sosyal gerçekliği bağlamında aktarılmış. Yazarımızın yolsuzluk haberiyle bir anda tüm Türkiye'nin odak noktası haline geliyor. Yolsuzluk yapanlar, onu vatan haini olarak ilan ediyorlar. Herkes biliyor ki bu ülkede yolsuzluk yapan yoktur. Herkesin bir şekilde yolu buradan geçiyor. Yazarın burada içsel olarak duygularını ifade etmesi o kadar etkileyiciydi ki insanın yüreğini derinden etkiliyordu. Yazarlık hakkında da bizlere bilgide veriyor. Karşılıklı konuşmalar o kadar etkileyiciydi ki anlatamam. Yazar kelimelere çok değer veriyor. O kadar naif bir dille yazılmış bir eser ki insanın yüreğini derinden etkiliyor. Böyle eserler nadir bulunuyor. Yazarın eline koluna sağlık olsun.
Cümle Göğün MavisiAyhan Koç · İthaki Yayınları · 2020125 okunma