Bir kitaba başlamadan önce birkaç incelemeyi okuyup öyle başlama alışkanlığı edindim. Ve bu kitap hakkında yazılanların eksik yazıldığını , daha fazla övülmesi gerektiğini ve abartılması gerektiğini düşünüyorum.
Kitabı okuduğumda birden fazla sayfayı bir kaç kere okudum. En az 5 kez okuduğum alıntıları oldu. Onlarca alıntısı düşündürücü ve çok güzeldi. Sanırım beğendiğim ve paylaşmak istediklerimi paylaşsam kitabın yüzde yetmişini yazardım :)
Kitap , hayatınızda ; deneyimlerinden ve yaşantısından ders çıkarmış donanımlı bir tanıdığınızın (tabi severek dinlediğiniz) karşısında oturmuş ve ondan tavsiye alıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.
Bir kişisel gelişim kitabı değil ama kendimi eleştirdiğim , bunu bende yapıyorum , evet gerçekten çok haklı , bu hatayı bende yapmıştım , bunu bir daha yapmamalıyım , bir daha böyle düşünmemeliyim vs dediğim çok fazla yer oldu.
Bu kitabı kesinlikle en az bir kere daha okurum. Gerçekten samimi bir şekilde şunu söyleyebilirim : okuyun çok beğeneceksiniz.
Bir başucu kitabı edindim de diyebilirim aslında Kendime Düşünceler
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,9bin okunma