·360 syf.····Okunma: 11 Nisan 2025 11:45 Napoli romaları, 4 kitaptan oluşan, olay örgüsü birbirinin devamı olarak akan bir seri. Yani bu kitapları birbirinden ayrı değerlendirmek pek mümkün değil.
“Çocukluk, Ergenlik” alt başlığıyla çıkan birinci kitap, ana karakterlerimiz Lila ve Lenu’nun çocukluğunu ve arkadaşlık hikayelerinin başlangıcını Lenu’nun ağzından anlatıyor. Aslında tüm bu hikâye baştan sonra Lenu’nun ağzından anlatılıyor. Bu kitapta, hafiften zihnimizde oluşmaya başlayan Napoli atmosferi eşliğinde serinin devamı boyunca okuyacağımız karakterlerle tanışıyoruz. Yavaş ve derinlikli tanışmalar oluyor bunlar. Burada okuyacağımız her bir detay, tıpkı mimari bir yapının temeli gibi, diğer kitaplarda okuyacaklarımızın temeli oluyor. Ve muazzam bir akıcılıkta. Bir anda sizi kendine çekiyor. Bunca yabancı bir dünyaya bu kadar hızlı çekildiğinize inanamıyorsunuz ama oradasınız işte.
Çocukluk dönemi biraz hızlı geçiyor gibi geliyor bana. Ama kimilerimiz için gerçekten de öyle değil midir çocukluk? Bölük pörçük anılar bütünü… Yine de, keşke daha çok şey okuyabilseydim bu iki küçük kızın çocukluğuna dair, diye düşünüyorum. Ergenlik dönemiyle hikâye hızını kaybetmiyor, bilakis vites artırıyor ve olaylar tam gaz devam ederken yine merak içinde buluyorsunuz kendinizi. Kızlar 16 yaşına geldiğinde, büyük ve önemli bir seremoninin sonuyla kitabın sonuna da geliyoruz.
Tercih edeceklere şimdiden keyifli okumalar dilerim